Windows 10 Creators Update donosi i Gaming mod

Pored poboljšanja koja može uočiti svaki korisnik, Windows 10 build 14997 donosi i nekoliko promena ispod haube, a ispostavilo se da je jedna od njih mogući Gaming Mode koji će biti dostupan uz Creators Update nadogradnju operativnog sistema. Korisnik Twitter-a WalkingCat (@h0x0d) otkrio je da build 14997 dolazi sa novim DLL fajlom nazvanim gamemode.dll, što je znak da Microsoft možda radi na takozvanom Game Mode (igračkom modu) za Windows 10.

U kasnijem tvitu, WalkingCat dodaje da bi Windows 10 Creators Update mogao da donese sistem optimizacije procesa koji će posebno biti namenjen igrama, pa će tako pokušati da prioritizuje procese pokrenute od strane igara u cilju poboljšavanja performansi procesora i grafičkih kartica. To bi moglo da se postigne na različite načine, koji takođe mogu uključivati isključivanje servisa operativnog sistema i zadataka koji korisnicima nisu potrebni dok igraju igre. Za sada Windows 10 build 14997 ne dolazi sa bilo kakvom radnom implementacijom Gamind moda, ali se to očekuje uskoro.

Cortana će uskoro moći da instalira Windows 10 za vas

Izvor: Softpedia

Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!

 

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/windows_10_creators_update_donosi_i_gaming_mod-69032