Where the Heart Leads

0
468

Razvijen od strane Armature Games, tima koji čine veterani koji stoje iza igara poput Metroid Prime, Where the Heart Leads stavlјa igrače u kožu Whit Anderson-a dok se osvrće na najvažnija vremena njegovog života i pita se šta je mogao drugačije. Postoje značajni padovi i padovi i u priči i u dizajnu igre koji, iako ponekad frustrirajuć, dovodi do istog zadovolјavajućeg i gorko-slatkog zaklјučka.

Where the Heart Leads najbolјe je opisati kao roman koji može da se igra, pogotovo što se Armature može da pohvali da ima scenario dugačak 600.000 reči ili priču vrednu oko „5 romana“. Slično igrama poput Life is Strange i Telltale-ove serije The Walking Dead, igranje je jednostavno i vrti se oko kretanja Whit-a po prostoru, držanja dugmeta za obavlјanje automatizovanih radnji i interakcije sa mnoštvom NPC-a. Gde je Where the Heart Leads potpuno jasan da želi da njegova priča u svakom trenutku bude ispred i u središtu, ali to povremeno dolazi na štetu celokupnog iskustva.

Where the Heart LeadsNakon pada u ponor, Whit odlazi na putovanje da se vrati njegovoj porodici i usput se priseća glavnih trenutaka njegovog života. Od toga da li da pomogne bratu lažući njihove roditelјe, kojim karijera putem ili kako da bude roditelј, svi ovi trenuci vremenom se igraju polako i nežno kako bi zaista pružili igračima mogućnost izbora ko će Whit biti – da li će misliti na sebe samoga, na druge ili na druge na štetu sebe? Na kraju priče, sve ove sitne odluke stvaraju mozaik ne samo Whit-ove priče, već i svih onih koje je upoznao tokom puta.

Where the Heart LeadsPriča u Where the Heart Leads je nežna, iskrena, emocionalno nabijena i 2-3 sata duža nego što bi trebalo da bude. Kao i svako ko priča priču o njegovoj prošlosti, Tamo gde Where the Heart Leads ide na digresiju. Prva dva sata igre, od uvoda pa sve do Whit-ove mladosti, neverovatno su dobra, s obzirom na to da oni postavlјaju čitav svet i život koji će biti temelјito istraženi. Međutim, srednje godine Whit-ovog života neprestano se osećaju kao da će se završiti samo da bi se uvela još jedna ideja – uklјučujući neke iznenađujuće smele one koje se prvenstveno usredsređuju na mladost njegove ćerke. Uprkos tome, Where the Heart Leads uspeva da zadrži pažnju i emocije igrača, dovolјno dobro da čak i najluđe priče umota u nešto što se oseća neverovatno zadovolјavajuće i iskreno.

Jedina stvar koja bi ovoj igri pomogla da ispriča još bolјu priču, koja uvek može da se doda kasnije, bile bi veće mogućnosti pristupačnosti, poput mogućnosti povećanja veličine teksta. S obzirom na to da nema govorne glume i dijaloga u govornim oblačićima, neverovatno je teško čitati kad god se kamera smanji ili čak i ako je plejer na umerenoj udalјenosti od ekrana.
Ipak, Where the Heart Leads vredi pokupiti i odigrati što je pre moguće. Priča koju mora da ispriča pažlјivo je izrađena, emocionalno ranjiva i držaće igrače dugo nakon što poslednji redovi dijaloga nestanu sa ekrana.

Where the Heart Leads was last modified: 30 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Where the Heart Leads appeared first on ITNetwork.

Original Article