WhatsApp sada automatski utišava nepoznate pozive

0
95
whatsapp-sada-automatski-utisava-nepoznate-pozive

PC Press Studio


PCPress.rs Image

Novo ažuriranje takođe donosi „Proveru privatnosti“ kako bi se korisnicima omogućilo da fino podese podešavanja privatnosti.

PCPress.rs Image

Spoj praktičnosti i privatnosti

Sa novim ažuriranjem, WhatsApp želi da učini neželjene pozive manje dosadnim i omogući korisnicima da odaberu optimalna podešavanja privatnosti. Prva funkcija, nazvana Silence Unknown Callers, upravo to i radi. Telefon neće zvoniti na nepoznate pozive, već će se pozivi pojaviti na listi poziva. Za većinu korisnika, to bi trebalo da bude pristojan spoj praktičnosti i privatnosti.

Kada govorimo o privatnosti, WhatsApp je takođe predstavio funkciju pod nazivom Privacy Checkup. „Izborom opcije „Start checkup“ u podešavanjima privatnosti korisnici se mogu kretati kroz više slojeva privatnosti koji poboljšavaju bezbednost poruka, poziva i ličnih podataka“, navodi kompanija. Neke od opcija su „izbor ko može da vas kontaktira“, „kontrola ličnih podataka“, „dodavanje više privatnosti u ćaskanjima“ i „dodavanje više zaštite nalogu“.

WhatsApp je takođe objavio emotivan novi video koji potiče korisnike da provere kako su njihovi prijatelji za koje su zabrinuti. WhatsApp čak pruža predlog: „Hej, ražmišljao sam o tebi. Tu sam ako želiš da razgovaraš“. „Niko drugi to ovo ne može da vidi osim nas“. Takođe, možeš da uključiš režim nestajanja ili zaključavanje ćaskanja.”

Na ovaj način WhatsApp promoviše ključne funkcije privatnosti. Opcija zaključavanja ćaskanja je uvedena prošlog meseca. Ovo bi takođe mogao da bude odgovor na komentare da je zaključavanje ćaskanja kreirano za one koji žele nešto sa sakriju ili prevare nekoga. Nove funkcije se uvode odmah.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.