WhatsApp radi na animiranim emotikonima

0
58
whatsapp-radi-na-animiranim-emotikonimaKorisnici popularne aplikacije za razmenu poruka WhatsApp uskoro će dobiti novu funkciju koja će osvežiti njihova grupna ćaskanja. Meta, vlasnik WhatsApp-a, radi na animiranom emoji-ju koji će biti dostupan u predstojećoj beta verziji WhatsApp desktop aplikacije. GIF koji je pušten na WABetainfor prikazuje emoji Face sa Party Horn i Party Hat koji “skače” i vrti se. Izgleda da će se animirana verzija emoji-ja pojaviti kada bude dostupna, umesto statične.

Još uvek nije poznato da li će animirani emotikoni moći da budu isključeni kada ih WhatsApp uvede, ali će biti dostupni i u mobilnim aplikacijama. WhatsApp koristi Lottie biblioteku animiranih emoji-ja koji imaju malu veličinu i koji su skalabilni bez gubljenja kvaliteta slike.

Iako animirani emotikoni verovatno neće privući nove korisnike, oni bi korišćenje WhatsApp-a mogli učiniti zanimljivijim. Google-ove messages i iMessage aplikacije već godinama podržavaju animirane emotikone, pa WhatsApp pokušava da dostigne određeni nivo.

WhatsApp is working on animated emojis feature with Lottie to enhance user messaging experience!

WhatsApp is developing animated emojis by using Lottie, a library that lets designers easily create animations. This feature is under development.https://t.co/gY2bFSsewY pic.twitter.com/vRjvOYpqEg

— WABetaInfo (@WABetaInfo) April 17, 2023

Read More