WhatsApp omogućio kupovinu namirnica unutar aplikacije, za sada samo u Indiji

0
54


Korisnici WhatsApp-a u Indiji od sada mogu da kupuju namirnice direktno putem aplikacije, zahvaljujući Metinom partnerstvu sa lokalnom e-trgovinom, JioMartom.
"Pokrećemo prvo end-to-end iskustvo kupnje na WhatsApp-u, omogućujući ljudima u Indiji da pretražuju JioMart katalog, dodaju proizvode u svoju korpu i na kraju ih plaćaju, sve unutar WhatsApp-a", saopštili su iz Mete.
Naime, sve što je potrebno za početak kupovine je poslati JioMartu poruku "Hi" i proces će automatski započeti. Korisnici će dobiti pristup celokupnom katalogu proizvoda indijske e-trgovine te će, baš kao i na aplikacijama za dostavu hrane, moći izabrati ono što žele da kupe.
O mogućnosti kupovine namirnica na WhatsApp-u oglasio se i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg.
"Poslovno slanje i primanje poruka je područije sa stvarnim zamahom, a iskustva kao što je ovo biće idealan način na koji će kompanije i ljudi komunicirati u godinama koje dolaze", istakao je Zuckerberg.
Kako prenosi The Verge, JioMart je indijska e-trgovina čiji je vlasnik Jio Platforms, filijala Reliance Industriesa, kompanije zaslužne za jeftine telefone i usluge koje su mnoge stanovnike Indije upoznale sa internetom i savremenom tehnologijom.

IT vestiOriginal Article