WhatsApp donosi novu funkciju prenosa istorije razgovora putem QR koda

0
80
whatsapp-donosi-novu-funkciju-prenosa-istorije-razgovora-putem-qr-kodaWhatsApp je dobio novu funkciju prenosa istorije razgovora koja pojednostavljuje proces prebacivanja razgovora i fajlova na novi uređaj bez korišćenja rezervnih kopija u oblaku. Sa novom funkcijom, korisnici dobijaju QR kod na svom starom uređaju koji sadrži njihovu rezervnu kopiju istorije razgovora, koja se zatim lokalno prenosi na njihov novi telefon putem Wi-Fi Direct veze.

Nova funkcija prenosa istorije razgovora još uvek se uvodi korisnicima beta verzije WhatsApp-a i trenutno je dostupna samo za prenose između istih operativnih sistema, što znači sa Androida na Android i sa iOS-a na iOS. Postupak uključuje odlazak na karticu “Settings” unutar WhatsApp-a, zatim Chats pa Chat transfer, gde ćete videti novu opciju ako vam je dostupna.

Kompanija Meta, koja je vlasnik WhatsApp-a, kaže da se podaci o istoriji razgovora dele samo između ta dva uređaja i da su potpuno enkriptovani tokom procesa prenosa. Ova funkcija takođe može biti korisna ako imate veće rezervne kopije koje ne staju u vaš prostor za skladištenje u oblaku.

Read More