Whatsapp donosi brojne novosti

0
53

Među poboljšanjima koje uvodi popularna komunikacijska platforma WhatsApp, najviše se ističe značajka Communities (Zajednice), koja omogućuje puno lakše primanje ažuriranja, a istovremeno pruža nove mogućnosti za administratore, uključujući najave.

"Zajednice na WhatsAppu omogućit će ljudima da okupe odvojene grupe pod jednim kišobranom sa strukturom koja radi za njih. Na taj način ljudi mogu primati ažuriranja poslana cijeloj zajednici i lako organizirati manje grupe za raspravu o onome što im je važno. Zajednice će također sadržavati moćne nove alate za administratore, uključujući poruke s najavama koje se šalju svima i kontrolu nad tim koje se grupe mogu uključiti", objavila je tvrtka u vlasništvu Facebooka.

Tvrtka jamči da Zajednice podržavaju end-to-end enkripciju, tako da svi razgovori ostaju privatni.

"Ova sigurnosna tehnologija uistinu nikada nije bila potrebnija za zaštitu privatnosti i sigurnosti ljudi. Blisko povezane grupe – škole, članovi vjerskih zajednica, čak i tvrtke – jako žele i trebaju imati mogućnost da imaju sigurne i privatne razgovore bez da WhatsApp prati svaku njihovu riječ", stoji u tekstu.

WhatsApp je također najavio niz drugih novih značajki za grupe. Prije svega, WhatsApp sada podržava audio pozive s čak 32 osobe. Naravno, neće biti lako razgovarati s 31 drugom osobom, ali WhatsApp vam to omogućuje, pa bi tvrtkama koje se još uvijek oslanjaju na daljinski rad ovo moglo dobro doći.

Zatim je podrška za dijeljenje datoteka povećana na 2 GB, što je značajka otkrivena u beta verzijama ranije ovog mjeseca, a administratori grupe također će moći izbrisati određene poruke iz svih chatova.

Jedna od najvažnijih značajki dodanih kao dio ovog ažuriranja je podrška za reakcije, iako je to za sada ekskluzivno omogućeno samo za grupne razgovore.

Original Article