WhatsApp dobiva novi Vacation Mode

Prema izvještaju koji donosi WABetaInfo, WhatsApp radi na novim značajkama koje će dobro doći korisnicima, uključujući takozvani Vacation Mode i Silent Mode. Time WhatsApp korisnicima želi povećati mogućnosti upravljanja konverzacijama, a nove značajke se navodno već nalaze u fazi internog testiranja na Android i iOS platformama.

Vacation mode u osnovi omogućuje da vaši arhivirani chatovi ostanu arhivirani. Kada neki chat danas arhivirate on će ostati arhiviran sve dok u njega ne stigne nova poruka, nakon čega će se automatski dearhivirati. Ono što će omogućiti novi Vacation mod je u tome što će konverzacije ostati arhivirane čak i kada primite novu poruku. Ukoliko ćete htjeti čitati nove poruke u arhiviranim chatovima morat ćete ih ručno otvarati na ekranu s arhiviranim chatovima. To bi trebalo osigurati da vam chatovi budu bolje organizirani i da ne dolazi do toga da vam bezvezni grupni chatovi odvlače pažnju bez vaše želje da ih pratite.

Druga nova značajka je Silent mod koji je u osnovi nešto slično postojećem sustavu isključivanja zvučnih obavijesti o novim porukama, s time da vam WhatsApp više neće utišane obavijesti prikazivati vizualno niti uz ikonicu na zaslonu, već ćete poruke iz određenih grupa ili konverzacija vidjeti samo kada otvorite aplikaciju.

Vjerujemo da će ovo dobro doći svima koji puno koriste WhatsApp za važne i manje važne razgovore, jer će im poboljšati selektiranje razgovora i smanjiti džumbus poruka koji se povremeno zna stvoriti u popularnoj aplikaciji.

Original Article