West of Dead: Undead

0
411

Stari zapad bio je popularno okruženje za brojne filmove i video igre. Western-ni su dostigli veliku hvalu u oba medija, ali obično prate poznatu formulu. Uđite Upstream Arcade-ov West of Dead. Objavljen od strane Raw Fury, West of Dead kombinuje roguelike gameplay sa taktičkim pucanjem zasnovanim na zaklonu. Postavlјeni u čistilište tokom 1888. godine, igrači će se upustiti u avanture kao William Mason, pokojni kauboj koji pronalazi sebe samoga zaglavlјenog između svetova.

West of Dead-ov gameplay se fokusira na twin-stick pucanje. Dok su stalno u pokretu, igrači će morati da ispoštuju njihovu tačnost kako bi brzo ubili neprijatelјe. Većinu našeg vremena igrali smo koristeći tastaturu i miša, koji su se i dalјe osećali prijatno, mada to možda nije primarni način igranja žanra. Pucnjava u West of Dead-u se oseća sjajno. Igrači mogu da drže dugme za vatru kako bi napunili njihov hitac, stvarajući tačniji i snažniji udarac. Neverovatno je zadovolјno uspešno prizemlјiti potpuno napunjeni hitac i gledati kako vaš protivnik pada u sporom kretanju.

Druga glavna komponenta borbe West of Dead je skrivanje. Budući da je ovo roguelike, neprijatelјi su obično neumolјivi, tako da igrač mora neprestano da se krije kako bi izbegao pucnjavu. U West of Dead-u, sve što trebate da učinite je hodate do građevine da biste se sakrili iza nje, što je zaista zgodno. Neprijatelјi će i dalјe pucati po vama dok ste u skrivanju, na kraju će ga uništiti ako dovolјno dugo sedite. Ovo stvara zabavno borbeno iskustvo napred-nazad, gde smo skakali iz zaklona u zaklon izbegavajući neprijatelјsku vatru, dok smo pokušavali da isporučimo nekoliko hitaca i mi sami.

West of DeadZnanje i svet West of Dead-a neverovatno su fascinantni. Uzimanje klasičnih zapadnih tropa i njihovo ubacivanje u ovo sablasno zagrobno okruženje stvara vrlo jedinstveni univerzum. Grozan je i nije ni nalik ičemu što smo stvarno igrali. Skakanje u cipele preminulog kauboja učinilo je da smo odmah želeli da potražim više informacija i pozadinu. Upstream Arcade komponovao je Ron Pearlman na glas glavnog junaka William Mason-a i igra je zato bolјa. Pearlman je izvrstan u ulozi, jer je tako dobar u pružanju tog stoičkog kaubojskog dijaloga.

GamePlayJedan od najimpresivnijih aspekata West of Dead je njegov vizuelni umetnički stil. Dizajn zasenčen ćelijama čini roguelike osećaj kao živi grafički roman. Sam umetnički pravac je dovolјan da želite da isprobate West of Dead. Programeri takođe imaju snažan naglasak na konceptima svetlog i tamnog. To je jasno u umetničkom stilu, ali je takođe prodorno u igri. Igrači mogu da osvetle prostorije kako bi identifikovali i omamili neprijatelјe.

Kao što je uobičajeno u mnogim roguelikes-ima, West of Dead odlikuje se proceduralno generisanim nivoima. Ovo osigurava da je svaki pokušaj različit. S obzirom da smrt neprestano forsira igrače da započnu od početnika, ovo je namenjeno održavanju igranja svežim. Nažalost, nasumično generisani nivoi se ne osećaju previše jedinstveni jedni od drugih, tako da se igranje ponekad i dalјe ponavlјa.

Takođe postoji velika raznovrsnost plena i oružja koje igrači mogu da nabave tokom njihovog vremena sa igrom. Ovo uklјučuje brojne revolvere i puške koje će biti korišćene u borbi protiv neprijatelјa. Uzbudlјivo je napredovanje kroz nivoe nakuplјajući fenomenalno oružje i plen samo da bi bili ubijeni od strane jednog od West of Dead-ovih brutalnih boss-eva. To je ciklus dobrog roguelike-a.

Upstream Arcade-ov West of Dead je impresivna roguelike. Sa solidnim twin-stick sistemom pucanja, West of Dead ima više nego uslužnu petlјu za igranje. Međutim, igra je zaista usidrena njenim neverovatnim vizualima i umetničkim dizajnom. Dodajte ovom vrhunskom govorno izvođenje i jedinstveni osećaj za izgradnju sveta, i imaćete sjajan roguelike u bilo kojoj ravnoteži.

West of Dead: Undead was last modified: 20 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post West of Dead: Undead appeared first on ITNetwork.

Original Article