Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground

0
443

Warhammer-ova najnovija postavka Age of Sigmar konačno ima njegovo prvo punopravno taktičko izdanje video igara sa Storm Ground-om. Strateška igra zasnovana na potezu, Storm Ground zadaje igračima borbu u stilu arene sa jednom od tri različite frakcije iz sveta Warhammer-a: Stormcast Eternals, Nighthaunt i Maggotkin of Nurgle. Igrači koriste njihovog glavnog junaka i pozvane eskadrile da bi uništili neprijatelјe sve veće snage kako bi poveli priču napred i otklјučali još više naoružanja i upotreblјivih jedinica.

Jedinice u Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground prilično su standardne za ove vrste taktičkih igara. Postoje borci slični tenkovima, ranged shooters i likovi zasnovani na magiji koje igrač može da prizove i kontroliše. Storm Ground se uglavnom pojavlјuje kao i svaka druga strateška igra zasnovana na potezu. Igrači koriste sve njihove jedinice za kretanje, napad, odbranu, a zatim računarski kontrolisani neprijatelјi čine isto.Storm GroundOno po čemu se Storm Ground izdvaja jeste neverovatan način igre koji radi iza scene. Kada igrači prvi put započnu, imaće zadatak da odaberu frakciju i odluče na koju misiju će ići, što započinje kao ograničena grupa opcija, ali će se druge otklјučati kroz napredovanje. Jednom u misiji, heroj će biti predstavlјen i igrači mogu da zarade više jedinica za pozivanje na bojno polјe, kao i bolјi oklop, oružje i opremu. Nivo poteškoća u Storm Ground-u je visok i započinjanje 8-10 nivoa u misiji gotovo je nemoguće da se zapne. Ako heroj ne uspe na bilo kom nivou, misija se zatim resetuje na početak, ali igrači će zadržati njihove novostečene jedinice i opremu za buduće pokušaje misije. Ovo stvara dobru petlјu igranja za lјubitelјe roguelikih igara.

Prilagođavanje je jedan od vrhunaca Storm Ground-a. Mnoštvo oružja i jedinica koje možete da izaberete oseća se dovolјno raznoliko da drži igrača da nastavi dalјe, čak iako je to samo zato da se vidi šta sledi. Borbeni oklop takođe može da se prilagodi izborom različitih boja koje omogućavaju stvarnu personalizaciju igračeve ekipe. Sistem unapređenja se oseća fer i jedinice povećavaju korisnost sa svakom dobijenom ili izgublјenom igrom.

Storm GroundTamo gde Storm Ground pati je njegov neverovatno spor tempo, posebno kada je na brodu više trupa – trenutno ne postoji opcija za ubrzavanje borbi. Povrh svega, mnoge bitke će se zaustaviti za izlaganje koje će se izgovoriti od neprijatelјa, podržavajućih likova ili samog heroja igrača. To bi bilo podnošlјivo da je glasovna gluma bila malo bolјa, ali predugi monolozi i spori neprijatelјski potezi na kraju počinju da čine da se misije osećaju kao težak rad za prolazak.

Generalno, Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground je pristojan izlet za fan-ove tabletop minijature. Stvara solidnu „još jednom“ igračku petlјu koja tera igrače da neprestano pokušavaju da pronađu bolјe jedinice i opremu kako bi maksimalno iskoristili njihov potencijal. Priča za svaku frakciju je prijatna, uprkos njenim stalnim prekidima usred bitke, a dosledni nivo težine predstavlјa solidan izazov, čak i ako je verovatno da ukupni paket neće odjeknuti kod nekoga ko već nije zainteresovan ni za žanr ni za IP.

Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground was last modified: 24 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground appeared first on ITNetwork.

Original Article