VSITE: AI i strojno učenje u kolegijima

0
168

VSITE nudi preddiplomske stručne i specijalističke diplomske stručne studije u IT smjerovima. Na preddiplomskom studiju nastavnici prenose svoje bogato stručno iskustvo i programerske vještine u svim relevantnim programskim jezicima (Python, C, C++, C#, Java,…) kroz vježbe, projekte i seminarske radove. Pri tom je bitno naglasiti da su prije toga dobro upoznali suvremene metodologije razvoja softvera i IT okruženje u kojem se izvode njihove aplikacije. Na specijalističkom studiju pak mogu proširiti i produbiti svoja praktična znanja i unaprijediti programske vještine potrebne za razvoj mobilnih i Web aplikacija.

Moderne tehnologije dio su kolegija

Mnogi studenti upisuju VSITE jer su umjetna inteligencija i strojno učenje sustavno uključeni u kolegije. To su po opsegu bile manje promjene sadržaja kolegija, ali se zato težište premjestilo prema paradigmama koje su osnova razvoja i primjene suvremenih informacijskih tehnologija. VSITE osposobljava inženjere koji su specijalizirani za odabrano područje (smjer), ali im daje i široka stručna znanja koja su potrebna za njihovo prilagođavanje za sve brže promjene na IT tržištu.

Prilagođavanje studija prema vlastitim željama

Potrebe IT sektora u Hrvatskoj i Europskoj Uniji brzo se i stalno mijenjaju, puno brže no što je moguće mijenjati studijske programe, što je spora i vrlo složena procedura ako se želi osigurati visoka kvaliteta visokog obrazovanja. Zato VSITE omogućuje svojim studentima da kreiraju vlastiti stručni profil koji je usklađen s postavljenim ishodima i ciljevima učenja za inženjere informacijskih tehnologija, a istovremeno zadovoljava različite potrebe IT sektora. Ovu mogućnost ne koriste samo izvanredni studenti koji studiraju uz rad. I redovni studenti, koji vrlo pomno prate nove informacijske tehnologije, pronalaze svoj profil, koji omogućuje razvoj njihovih talenata i brzo uključivanje u rad najboljih IT tvrtki.

Podrška mentora na svakom koraku

Svakom inženjeru računarstva je njegov mentor pokazao put kojim treba ići i time dugoročno odredio njegovu karijeru. To je tako bilo i tako će biti, jer se socijalnim kontaktom ne prenose samo iskustvena znanja, već se razvija i odnos prema struci, organizaciji, drugim kolegama i prema IT korisnicima.

VSITE-ovi nastavnici su kvalitetni mentori jer su to stručnjaci s bogatim stručnim iskustvom, ali i poznavatelji suvremenih informacijskih tehnologija, vrlo otvoreni prema novim tehnologijama i metodologijama. Mentori dolaze iz najboljih hrvatskih IT tvrtki i aktivno sudjeluju u razvoju i primjeni suvremenih informacijskih tehnologija. Pri tome, svojim bogatim stručnim iskustvom usmjeravaju svoje studente da u svom završnom, odnosno i diplomskom radu samostalno riješe i najsloženije tehničke ili poslovne slučajeve.

Brzo do zaposlenja s diplomom VSITE-a

Studenti preddiplomskog stručnog IT studija često se zapošljavaju i prije završetka studija. Zahvaljujući znanju i vještinama koje su stekli na studiju, oni se vrlo brzo dokazuju kao dobri IT stručnjaci i pouzdani zaposlenici te brzo napreduju, preuzimajući sve složenije poslove i radne zadatke.

Studenti na našem specijalističkom studiju proširuju i produbljuju svoja znanja i vještine koje su stekli na preddiplomskom studiju. Mnogi postaju voditelji projektnih i programerskih timova, nositelji složenih poslova te menadžeri u IT sektoru.

Poslodavci, u izravnoj komunikaciji s VSITE-om i kroz ankete, izražavaju svoje zadovoljstvo znanjem i vještinama koje su njihovi zaposlenici, a bivši studenti stekli na VSITE-u.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)