Vraća se legendarni miš Logitech MX518

Ukoliko ste se sredinom prošle decenije aktivno igrali video-igara, verovatno se sećate da je jedna od najpopularnijih i najhvaljenijih serija miševa za gejming bio legendarni Logitechov MX 5XX set.

Miševi MX 500, 510 i 518 bili su oprema za kojom su gejming svet i tadašnji profesionalni gejmeri ludeli, bilo da ste igrali pucačine, strategije u realnom vremenu ili neki treći tip igara.

Osim za tadašnje vreme najsavremenije tehnologije, ono zbog čega su ih mnogi pre svega zavoleli jeste njihova ergonomija, odnosno oblik koji je tako savršeno prijanjao uz ruku, kao da su stvoreni jedno za drugo, i po mišljenju vašeg autora, do dana današnjeg nije napravljen miš boljeg oblika. Uostalom, nisam bez razloga koristio MX 510 punih 13 godina, sve dok prošle godine konačno nije počeo da otkazuje.

Lepe vesti stižu za ljubitelje ove serije, jer je Logitech objavio da je vratio u život osavremenjenu verziju miša MX 518, koji se za svog života, pre gašenja proizvodnje 2014. godine, prodao u neverovatnih 16,4 miliona primeraka.

Novi miš izgleda i “leži” u ruci identično kao i stara varijanta, ali je razlika u tehnologiji i materijalima. Tehnologija je sada u skladu sa savremenim trendovima osetljivosti, preciznosti i brzine koja se očekuje od modernog gejming miša, a na površini su takođe upotrebljeni savremeni materijali i završna “Nightfall” obrada.

Nema šta, znamo kog miša sledećeg uzimamo.

Original Article