VR surfanje i praćenje financija VR Firefoxom

HTC je na CES-u objavio suradnju s Mozillom Firefox, AWS Amazon Sumerian i Fidelity Investments, koja će korisnicima omogućiti da unesu VR u svakodnevni život uz pretraživanje Interneta u virtualnoj stvarnosti. Firefox Reality postati će tako Viveov nativni VR preglednik t, kako kažu, „korisnicima zajamčiti sigurnost i privatnost“.

Kako bi se web sadržaj jednostavno prenio u virtualnu stvarnost, HTC Vive surađuje i s Amazon Web Services (AWS), čiji Amazon Sumerian pruža programerima i tvrtkama alate za jednostavno stvaranje i pokretanje VR iskustava. Prva kompanija koja će na CES-u demonstrirati novu platformu bit će Fidelity Investments, koja će omogućiti potrošačima da pregledaju svoj portfelj u VR-u putem prilagođenog okruženja dizajniranog za novi preglednik.

HTC Vive se udružuje s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo pravi web VR. Kroz ovu suradnju, razvojni programeri HTC Vivea moći će izraditi visoko realistične, VR-optimizirane web stranice, bez potrebe za specijaliziranim znanjima programiranja. Koristeći Sumerian, programeri bi trebali brzo zamisliti, testirati i objaviti VR-optimizirane web stranice trenutno dostupne internim testerima, autoriziranim korisnicima ili javnosti. Uz VR stranice, AWS i HTC planiraju integrirati Sumerian s Viveportom, što će ubrzati objavljivanje VR iskustava na platformi te ih učiniti dostupnijim krajnjim korisnicima.

Kako bi prikazao potpun potencijal ovih suradnji, HTC Vive je na CES VR Showcaseu u hotelu Wynn ugostio Fidelity Investments. Prototip VR web stranice Fidelity Investments omogućit će financijskim korisnicima da urone u svoje investicije putem novih alata za vizualizaciju podataka, kao i kolaboraciju među korisnicima.

Original Article