Volta-X

0
232

Volta-X je strateška igra sa puno akcije i ležernih borbi koje uklјučuju slatke životinje, šarene robote i mnogo kombinacija za učitavanje koje možete da isprobate. Možda ne privlači igrače upečatlјivom pričom, ali privlačan dizajn likova i jednostavna uputstva čine ga dobrodošlim. Čudno, igra je odlučila da učini većinu njenog igrivog sadržaja online, ali ako ostanete povezani onda ćete se dobro zabaviti. Strategija igre u realnom vremenu predstavlјa dobar izazov, a igrači svih nivoa veština će se osećati angažovanim u bitci čak i ako možda neće ostati na zapletu.

Naš glavni junak ste vi, srećna osoba sa skrivenim talentom za pilotiranje i borbu protiv Voltas-a, što je ime robota. Igra počinje sa vama u zatvorskoj ćeliji, iz nekog razloga ćemo zasad čuvati tajnu. U stvari, ako ste znatiželјni da saznate više o događajima koji su prethodili ovoj uvodnoj sceni, Volta-X se nalazi u Webtoon aplikaciji-brilјantan, brz tempo prologa od 14 poglavlјa koji dobro funkcioniše pri postavlјanju pozornice. Naravno da danas ne pregledavamo strip, ali se toplo preporučuje da ga pročitate kako biste popunili neke praznine (ili se možda zatekli da uživate u umetničkom stilu i želite da igrate više). Pretpostavka je jednostavna – borite se na Volta Grand Prix-u sa World Volta Association, postanite prvaci lige i vodite stvarne bitke protiv stranaca i drugih čudnih nepogoda u svetu.

Bez sumnje, najpohvalniji deo igre su nesumnjivo umetnička dela i detalјi u dizajnu likova i robota. Odmah nas je privukao i dobro funkcioniše i kao strip i kao video igra. Mešavina chibi antropomorfnih protagonista i čvrstih mehanika sa prilagodlјivim bojama školјki, umetnički stil čini da se Volta-X oseća manje zastrašujućim i dobrodošlim široj publici. Dizajn igra veliku ulogu u tome hoće li neko uzeti igru ili ne, a da prvi put ništa ne zna, i mislimo da ga je tim ovde učinio izvanrednim njegovim razigranim bojama. Volta-XNačin karijere započinje lakim tutorijalom koji vam pokazuje sve detalјe pilotiranja Volta-e. Vrlo brzo ćete shvatiti da kontrole nisu teške, ali izazov je da se razmišlјa šta dalјe učiniti. Iako prvih nekoliko borbi su sigurna pobeđa, postaje sve teže gde možete da izgubite iznova i iznova sve dok ne dobijete pravo oružje, nadogradnju i strategiju za uzvrat. Naravno, nikada nije tako lako, ali uz nekoliko nadogradnji i određeno strategiranje vaš tim će na kraju pobediti.

Da biste upravlјali Volta-om, možete da imate dva druga saigrača u robotu sa vama. Svaki lik je smešten u jedan deo mehanike, bilo da se radi o ruci, glavi ili drugom oružju koje ste opremili. Kao glavni igrač, vi ste zaduženi za dodelјivanje zadataka vašim saigračima tokom bitke, koji uklјučuju popravlјanje štete, popunu oružja i mašina i osiguravanje da svi pobegnu na sigurno mesto kada protivnik pokrene napad. To nije postepena bitka, pa je potrebno mnogo odluka doneti u hodu dok se analiziraju napadi i strategija vašeg neprijatelјa.

Između bitki možete da prilagodite Volta-u i vratite se u vašu bazu kako biste nadogradili vaše delove i ostavili saigračima da se odmore. U osnovi, možete da izgradite nove sobe i dodelite vaše saigrače različitim stanicama tako što ćete za njih da napravite raspored. Na primer, možete nekoga da naterate da nadograđuje oružje u jednoj prostoriji tokom dana dok neko drugi jede, a zatim mu dodelite da drema popodne, dok neko drugi nastavlјa da nadograđuje delove umesto vas. Postoje razne aktivnosti koje treba obaviti, a glavna stvar je da osigurate da su svi uklјučeni jer to povećava nivo sreće vašeg tima. Volta-XIako igra ima mnogo pozitivnih aspekata, postoje i ograničenja – najočigledniji je njen online mod. Većina igre dostupna je samo ako ste online povezani, a dok postoji offline način rada, u stvarnoj priči ne može da se uživa. To znači da ako odlučite da igrate ovu igru dok ste u pokretu, nećete moći da napredujete u priči. Opcija offline nije loša, iako može da se prilično ponavlјa, a možda i najbolјe odgovara onima koji su već završili igru ili traže drugačiji izazov. Ali ako se nadate da ćete nadograditi nešto ili napredovati u ligi dok se vozite autobusom kući, to zaista ne možete da učinite.

Uprkos svemu ovome, ako ste u mogućnosti da online igrate ili vam ne smeta donekle ponavlјajući offline režim, Volta-X je jako zabavan. Sa strategijama u stvarnom vremenu koje izazivaju svaki vaš pokret i prilično zanimlјivim bitkama koje vas drže angažovanim, nivo razmišlјanja i zabave su dovolјni da se osećate produktivno i zabavno. Nema mnogo raznolikosti u pogledu onoga što zapravo radite, pa možda to neće biti igra koju ćete igrati duže vreme u jednoj nedelji. Međutim, to je lepa strateška robotska borbena igra, a sa mogućnošću prilagođavanja vaših botova različitim opterećenjima, ovo pomaže da svaka bitka postane jedinstvena.

Volta-X ima njene prijatne trenutke i pruža pristojno iskustvo strategije sa priličnom težinom. Pošto volimo da ponesem naš Nintendo Switch sa nama kad izađemo, voleli bi da offline mod ima više sadržaja, ali ništa nas ne sprečava da ovo igramo kada smo kod kuće. Iako priča možda nije bila vau faktor, osećamo da je u igru uliveno mnogo lјubavi, a to je evidentno u glatkim kontrolama, šarenom dizajnu i, naravno, webkomunikaciji. Iako bitke posle nekog vremena mogu da se osećaju ponavljajuće, intuitivne kontrole olakšavaju odlaganje i nastavljanje sledećeg dana, a Volta-X je dovolјno prijatan da to želite.

Dobro:

  • Lepa umetnička dela i dizajn
  • Glatke, intuitivne kontrole
  • Jednostavan koncept, lak za učenje

Loše:

  • Zahteva internet vezu
  • Priča je malo slaba
  • Može da se oseća kao da se ponavlјa

Volta-X was last modified: 21 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Volta-X appeared first on ITNetwork.

Original Article