Volkswagen uvodi ChatGPT u svoje vozila

0
84
volkswagen-uvodi-chatgpt-u-svoje-vozila

Summary

Volkswagen je najavio uvođenje ChatGPT-a, sistema veštačke inteligencije (AI), u svoja vozila. Ova vest nije veliko iznenađenje, s obzirom da se AI sve više koristi u različitim oblastima. Umesto citiranja izvora, detaljnije da objasnimo šta ChatGPT donosi Volkswagenu. Ovaj glasovni […]

Volkswagen uvodi ChatGPT u svoje vozila

Volkswagen je najavio uvođenje ChatGPT-a, sistema veštačke inteligencije (AI), u svoja vozila. Ova vest nije veliko iznenađenje, s obzirom da se AI sve više koristi u različitim oblastima.

Umesto citiranja izvora, detaljnije da objasnimo šta ChatGPT donosi Volkswagenu. Ovaj glasovni asistent će biti dostupan u određenim modelima koji koriste najnoviju generaciju infotainment sistema. Volkswagen ga najavljuje kao „standardnu funkciju“ u „mnogim“ vozilima koja će početi da se proizvode u drugom kvartalu 2024. godine.

Kada je reč o funkcijama, ChatGPT će omogućiti vozačima da imaju interaktivne razgovore sa svojim vozilom. Izvršavanje različitih komandi, traženje informacija, puštanje muzike i upravljanje navigacijom biće nekoliko stvari koje korisnici mogu očekivati od ovog sistema.

Ovo je samo jedan primer kako se veštačka inteligencija koristi u automobilskoj industriji. Pored pružanja boljeg korisničkog iskustva, AI može pomoći i u poboljšanju sigurnosti vozila. Na primer, sistemi upozorenja na oštećene delove ili podrška za autonomnu vožnju mogu se implementirati koristeći AI tehnologiju.

Volkswagen je samo jedan od mnogih proizvođača automobila koji sve više oslanjaju na AI u svom razvoju. Ova tehnologija se brzo razvija i očekujemo da ćemo u budućnosti videti još inovacija i primena. Sa ChatGPT-om, Volkswagen je na pravom putu da pruži svojim korisnicima napredno i inteligentno iskustvo vožnje.

Pitanja i odgovori o ChatGPT-u u Volkswagenu:

1. Šta je ChatGPT?

ChatGPT je sistem veštačke inteligencije (AI) koji Volkswagen uvodi u svoja vozila. On je glasovni asistent koji će biti dostupan u određenim modelima koji koriste najnoviju generaciju infotainment sistema.

2. Kada će ChatGPT biti dostupan u Volkswagenu?

Volkswagen najavljuje da će ChatGPT biti „standardna funkcija“ u „mnogim“ vozilima koja će početi da se proizvode u drugom kvartalu 2024. godine.

3. Koje funkcije će ChatGPT omogućiti vozačima?

Ovaj sistem će omogućiti vozačima da imaju interaktivne razgovore sa svojim vozilom. To uključuje izvršavanje različitih komandi, traženje informacija, puštanje muzike i upravljanje navigacijom.

4. Kako veštačka inteligencija može poboljšati sigurnost vozila?

Veštačka inteligencija može pomoći i u poboljšanju sigurnosti vozila. Sistemi upozorenja na oštećene delove ili podrška za autonomnu vožnju mogu se implementirati koristeći AI tehnologiju.

5. Da li i drugi proizvođači automobila koriste veštačku inteligenciju?

Da, Volkswagen je samo jedan od mnogih proizvođača automobila koji sve više oslanjaju na AI u svom razvoju. Očekuje se da će u budućnosti biti još inovacija i primena AI tehnologije u automobilskoj industriji.

Linkovi za dodatne informacije:

Volkswagen (zvanična stranica Volkswagena)

Read More