Vođa razvoja Halo igara prešao u Netflix kako bi radio na AAA igri

0
60
vodja-razvoja-halo-igara-presao-u-netflix-kako-bi-radio-na-aaa-igri

343 Industries je prošao kroz mnoge promene u poslednjih šest meseci, pri čemu su mnogi članovi liderskog tima napustili Microsoft. Džozef Stejten, koji je vraćen u Microsoft u pokušaju da vrati Halo Infinite na pravi put, prešao je sa svojih 18 godina karijere u Microsoft-u kako bi pomogao Netflix-u u njegovom rastućem gejmerskom ogranku.

Netflix je prošle godine osnovao Netflix Games i kupio nekoliko studija kako bi pomogao u kreiranju novog sadržaja. Za sada, većina igara koje se nude na Netflix-u su manji, grafički manje zahtevni naslovi, ali Stejten će se pridružiti Netflix-u kao deo napora da se kreiraju AAA igre.

U tvitu ove nedelje, Stejten je najavio da je sada kreativni direktor u Netflix Games-u i da će raditi na “potpuno novoj AAA igri za više platformi i originalnoj franšizi“. Zanimljivo je da je precizirano da će ova igra biti multiplatformska, što ukazuje da će se prodavati kao igra koja se može igrati lokalno na konzolama i računarima, a ne kao igra koja se isključivo strimuje preko Netflix-a.

Iako se u tvitu navodi da će igra biti zasnovana na originalnoj franšizi, ne znamo da li to znači već postojeći Netflix Original ili nešto potpuno novo.

So today, I’m thrilled to announce that I’ve joined @Netflix Games as Creative Director for a brand-new AAA multiplatform game and original IP. Let’s go! 2/2

— Joseph Staten (@joestaten) April 17, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More