Vodeće avio-kompanije u svetu otkazale većinu letova

Vodeće avio-kompanije smanjuju drastično broj letova kao odgovor na krizu sa virusom korona zbog koga su Evropa i veći deo sveta ušli u izolaciju.

Niskobudžetna kompanija EasyJet saopštila je da će nastaviti da otkazuje letove što će kao posledicu imati prizemljenje većeg dela flote.

Kompanija IAG, matična firma British Airways, koja je i vlasnik španske Iberije, saopštila je da planira da smanji broj letova za najmanje 75 odsto u aprilu i maju u odnosu na prethodnu godinu. Takođe je navela da smanjuje operativne troškove, uključujući i dobrovoljne odlaske zaposlenih.

Rajaner, evropska kompanija sa najviše letova, saopštio je da očekuje da će biti prizemljen veći deo flote širom Evrope tokom narednih sedam do deset dana.

Turistička kompanija Tui prekida veliku većinu putovanja do daljeg, uključujući turističke pakete, krstarenja i hotelske operacije.

Američki United Airlines saopštio je da treba da smanji kapacitet letova za 50 odsto u aprilu i maju, dok je American Airlines objavio smanjenje međunarodnih letova za 75 odsto.

Izvor: Beta
Foto: Pixabay

Original Article