Vivendi priča iznova? Tencent će proširiti svoj udeo u kompaniji Ubisoft

0
45

Pre nekoliko godina Ubisoft se našao u veoma ranjivoj poziciji, sa investicionim gigantom, Vivendi, koji je želeo da preuzme kompaniju. Na kraju je Ubisoft uspeo da se izbori sa neprijateljskim preuzimanjem uz određenu pomoć Tencenta, koji je u to vreme stekao mali udeo u Ubisoftu. Sada, Tencent želi da poseduje veći deo kolača.

Tencent već godinama proširuje svoja globalna ulaganja u kompanije za video igre, ulažući u studije i izdavače, velike i male. Tencent trenutno ima 5% udela u Ubisoftu, a prema izvorima koji razgovaraju sa Rojtersom, Tencent sada želi da poseduje veći deo.

Nažalost, ne znamo koliko još novca Tencent planira da uloži u Ubisoft, ali kompanija očigledno želi da bude najveći pojedinačni deoničar u kompaniji. Očigledno će porodica Guillemot prodati Tencent-u deo svog 15% udela u Ubisoft-u.

Ubisoft i Tencent u ovom trenutku nisu komentarisali ove glasine. Međutim, možemo videti da su akcije u Ubisoftu pale, a akcije u Guillemot Corp, holding kompaniji koja poseduje 15% udela u Ubisoftu, su porasle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Vivendi priča iznova? Tencent će proširiti svoj udeo u kompaniji Ubisoft appeared first on PLAY!.

Original Article