Nekoliko godina nakon službene najave, nakon nekoliko zatvorenih i otvorenih testiranja i ponekog odlaganja, projekat na kojem je radio Rare dostupan je svim igračima. Sea of Thieves, kooperativna akciona avantura s tematikom gusara, izašla je nedavno, ali kao i kod većine multiplayer igara u današnje vreme došlo je do problema sa serverima.

Iako je Rare odradio više testova u kojem je učestvovao solidan broj igrača, ovakav interes za svoju igru nisu predvideli. Naime, u roku od 48 sati Sea of Thieves je zaigralo više od milion igrača, papa su se pojavili problemi s logovanjem u igri, matchmakingom kao i neke druge poteškoće.

Situacija se malo stabilizovala, ali Rare je odlučio da bude u potpunosti transparentan i igračima će reći tačno gde su problemi i šta rade kako bi se situacija što pre razrešila. Osim što su pripremili i objavili listu problema na kojima rade, dva člana tima su odlučili da pojasne situaciju u videu koji možete videti u nastavku.

Osim nemogućnosti igranja u doba dana kada je najveća gužva (nakon 21 sat po lokalnome vremenu), igrači su prijavili probleme s nagradama i achievementima, nisu dobijali zlatnike i iskustvo kada bi trebali, a Xbox One verzije ima problema s performansama. Tim je svega toga svestan i aktivno rade na rešenjima i kažu da su i oni frustrirani jer stvari ne rade kako bi trebale.

Sea of Thieves mogu igrati igrači koji na PC-u imaju Windows 10 ili oni koji igraju na Microsoftovoj konzoli Xbox One. Za kupovinu igre morate koristiti Microsoftovu trgovinu, a imate dve mogućnosti – plaćanje pune verzije igre po ceni od 60 eura ili Xbox Game Pass mesečne pretplate po ceni od 9,99 eura koja vam osim pune verzije ove nove igre omogućuje da igrate drugih 100 igara. Ako želite pre toga da vidite šta je tačno Sea of Thieves pogledajte video ispod teksta ili posetite službene stranice.

Article source: https://www.itnetwork.rs/milion-igraca-sea-of-thieves/