Više od 160 zainteresiranih za gaming edukaciju u Novskoj

0
79

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 specijaliziran za gaming industriju provodi jednu od najpopularnijih hrvatskih edukacija o tome kako izraditi videoigre.

Šest mjeseci polaznici u programima Unity i Blender uče kako proizvesti videoigre, kako ih programirati i grafički urediti. Tijekom učenja od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primaju i minimalnu hrvatsku plaću te putne troškove, a po završetku gotovo da nema nezaposlenih.

Testiranje za novu generaciju polaznika edukacije

Jedna od najpopularnijih hrvatskih edukacija uskoro otvara vrata inkubatora PISMO sedmoj generaciji polaznika koji su izabrani nakon pisanog i usmenog testiranja.

"U šest mjeseci polaznike naučimo izraditi videoigre, naučimo ih da rade na proizvodima koji imaju prostora na tržištu i pronađemo im radno mjesto. To je najveći benefit koji ostvarujemo, i zato nam je lista čekanja jako duga! Zbog nje i provodimo testiranje kako bi pronašli što bolje kandidate. Ovoga puta, birali smo između njih više od 160", rekla je Andreja Šeperac, zamjenica direktora Razvojne agencije SIMORA koja upravlja inkubatorom PISMO.

U Novsku i inkubator proteklih su dana na testiranje stigli kandidati iz cijele Hrvatske. Sonja iz Zagreba je upisom ostvarila jednu od svojih velikih želja i misli da je ovo dobar put za postići željeni uspjeh u gaming industriji koja svakim danom sve više napreduje.

„Provjerila sam ih prije, bila sam na natjecanju Global Game Jam koji organizira PISMO i poželjela se pridružiti ovom timu. Jedva čekam početak nastave i nove izazove koje nosi edukacija!“, poručila je Sonja Hranjec koja počinje učiti raditi u Unity-u i jedna je od ukupno 40 osoba koje su dobile priliku učiti izrađivati videoigre.

Novu generaciju polaznika edukacije mentorirat će dosadašnji predavači Dominik i Zvonimir koji su u protekle tri godine 200 game developera poslali na tržište rada.

Original Article