Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown

0
372

Sega se vraća u ring sa Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown, njihovim najnovijim delom u Virtua Fighter franšizi. Razvio ga je originalni tim u Sega AM2 zajedno sa kreatorima Yakuza serije Ryu Ga Gotoku Studio, VF5US označava prvi deo franšize od puštanja Virtua Fighter 5 Final Showdown-a u arkadama pre skoro 11 godina. Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown odlučuje se da se vrati u krug borbenih igara u vrlo poznatom obliku odlučujući se da pomeri prethodni deo nadogradnje i novim funkcijama koje deceniju staru titulu dovode u moderno doba konzola.

Igrači će primetiti zapanjujuću grafičku prezentaciju koju donosi Dragon Engine, koja decenijske likove šalјe napred sa modernim izgledom. Scene su pretrpele sličan remont, koristeći različito osvetlјenje, stvarajući jedinstvenu atmosferu za svaku arenu u igri, dodajući scenama živahniji osećaj od prethodne igre. Fanovi Virtua Fighter odmah će se osećati kao kod kuće uz igranje igre prisutno u Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown. Igra uspeva da bude kompletna 1: 1 re-kreacija prethodnog izdanja kao likovi, liste poteza i kontrole. Podaci o kadru i jedinstvene interakcije između poteza među spiskovima ostaju takvi kakvi su bili pre više od 10 godina, impresivno stvoreni novim motorom.

Virtua FighterIgra dolazi sa standardnim skupom mod-ova. Arcade Mode omogućava igračima da provedu 1 od 19 karaktera u igri kroz lestvicu od šest protivnika, kao i bonus fazu protiv krajnjeg boss-a franšize Dural-a. Lokalni mečevi dvojice igrača su takođe dostupni kao i Practice Mod. Igrači dobijaju tutorijal zasnovan na sopstvenom prethodnom delu, koji, iako ni izdaleka nije toliko opširan kao priručnik u Virtua Fighter 4 Evolution, pruža dovolјno početnih tačaka za igrače da nauče igru u kombinaciji sa komandnom obukom koju igrači prolaze kroz listu poteza izabranog lika. Na kraju, besplatni trening omogućava igračima da prilagode njihovo sopstveno iskustvo treninga.

Virtua FighterVirtua Fighter-ov hvalјen Customization ponovo se vraća, mada u mnogo zgusnutijem obliku nego što su fanovi navikli. Sa manje mogućnosti prilagođavanja nego što je bilo ponuđeno u VF5 vanilla izdanju 2006. godine, mnogo je toga što može da se poželi prilikom početnog pregleda dostupnih predmeta, jer brojni predmeti odeće i izgleda nisu uspešno iskočili. Ovo može daostavi otvorena vrata za budući DLC, a predmeti moraju da budu prepravlјeni kako bi se prilagodili upotrebi Dragon Engine-a.

Modovi koji su doživeli najveću promenu su online mod-ovi koji su preuzeli naznake iz Street Fighter 5 i Tekken 7. Igrači dobijaju Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown profil u igri koji sadrži podatke kao što su njihov rekord pobeda i poraza, njihove najbolјe pobedničke serije, rang po karakteru, pa čak i njihov procenat pobeda po karakteru i po etapi. Igrači su sada poslani na besplatan trening dok čekaju rangirani meč, obeležavajući preko potrebnu promenu kvaliteta života kako bi se dostigli savremeni standardi.

Virtua FighterRoom Matches su izvršile opsežnu reviziju, omogućavajući igračima Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown da kreiraju predvorja za do 16 igrača da učestvuju u povremenim mečevima ili čak kreiraju jednu eliminaciju, dvostruku eliminaciju ili round robin tturnir sa punim gledalac mod-om. Room Match takođe omogućava u letu prilagođavanje sobe bez potrebe za ponovnim stvaranjem sobe, što je nedostatak iz prethodnog izdanja koje je sada ispravlјeno. Od ovog pisanja performanse mrežnih kodova su takođe odlična karakteristika. Netplay se pokazao neverovatno glatkim, testovi obavlјeni sa igračima širom Sjedinjenih Država i Evrope, koji pružaju iskustvo bez zaostajanja. Vreme će pokazati da li će tako i ostati pri lansiranju, ali rani testovi se pokazuju kao obećavajući za mrežni kod igre.

Fan-ovi prethodnog naslova u ovom delu naći će više onoga što su voleli. Povratak franšize na PlayStation 4 sa vizuelnim ažuriranjem i rastućim paketom mrežnih ispravki i opcija stvara primamlјiv paket kako za novopridošle, tako i za fan-ove koji se vraćaju. Pokretanje PS Plus dalјe osigurava nisku barijeru za ulazak novajlija u seriju. Sa Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown, Sega je zaobišla ponovno otkrivanje točka i odlučila da umesto toga zameni žbice toliko potrebnim podešavanjem i farbanjem za vernu rekreaciju klasika borbenih igara.

Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown was last modified: 3 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown appeared first on ITNetwork.

Original Article