Vimbldon 2024: Novi AI alat znači da ljubitelji tenisa neće propustiti nijednu akciju

0
33
vimbldon-2024:-novi-ai-alat-znaci-da-ljubitelji-tenisa-nece-propustiti-nijednu-akciju

Ljubitelji tenisa će moći trenutno da prate sve najnovije akcije na ovogodišnjem Vimbldonu 2024. zahvaljujući novom alatu pokretanom veštačkom inteligencijom.

PCPress.rs Image

Alat Catch Me Up omogućava dublju povezanost sa obožavaocima Vimbldona

Organizatori turnira, All-England Lawn Tennis Club (AELTC), predstavili su novi alat Catch Me Up, koji je pokretan Watsonx generativnom AI platformom kompanije IBM, u cilju približavanja fanova svakom meču – čak i ako nisu prisutni na turniru.

Catch Me Up koristi generativnu AI Watsonx-a kako bi kreirao ažuriranja vezana za igrače u formi “kartica” dostupnih na vebsajtu Wimbledon.com ili mobilnoj aplikaciji, pružajući kratke komentare o njihovom napredovanju kroz turnir, koji počinje 1. jula.

Catch Me Up

Govoreći na medijskom brifingu pred ovogodišnji turnir, Chris Clements, vođa digitalnih proizvoda u AELTC-u, naveo je da 650 miliona fanova iz celog sveta na neki način prati Vimbldon tokom turnira. 

Međutim, neke od zanimljivijih ili manje poznatih priča često ostaju neprimećene, posebno tokom prvih dana turnira, kada se jednostavno dešava previše akcije.

Kevin Farrar, šef sportskih partnerstava u IBM UK, objasnio je da model može da koristi pouzdane “strukturisane” podatke o turniru zajedno sa “nestrukturisanim” spoljnim izvorima (naime sa analitičkog sajta Sportsradar) kako bi učio i pružio najtačnije sažetke.

Dodao je da bi lansiranje trebalo da pomogne u skretanju pažnje na neke manje poznate igrače, posebno u takmičenjima kao što su juniorski ili turniri za igrače u kolicima, koji obično počinju kada su glavne žrebe već stigle do kasnijih faza.

Za dodatni poseban dodir, Clements je napomenuo da je model korišćen za Catch Me Up posebno treniran u Vimbldonskom tonu (na primer, osiguravajući da se žrebovi označavaju kao “Gentleman’s” i “Ladies”, a ne muški i ženski, kao što je slučaj na drugim velikim turnirima).

Lansiranje dolazi u trenutku kada IBM objavljuje nova istraživanja koja pokazuju da većina ljubitelja tenisa veruje da će tehnologija kao što je generativna AI imati pozitivan efekat na sport.

Anketa od preko 18.000 fanova otkrila je da više od polovine (55%) misli da će tehnologija doneti benefite, dok 75% veruje da će imati pozitivan uticaj na oblasti kao što su strategija igre, treniranje i identifikacija i akvizicija talenata.

Izvor: Techradar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.