VIDI 315: Usporedni test gaming laptopa i GPU dvoboj

0
46

U novom broju časopisa VIDI br. 315 za lipanj 2022. odlučili smo usporediti 9 moćnih laptopa na domaćem tržištu koji iskazuju visoke gaming performanse, a poslužiti će odlično i za poslovne i edukacijske potrebe.

Pored toga nismo propustili ni održati žestoki meč između AMD-a i Nvidije, odnosno high-end grafičkih kartica 3080 Ti VS. AMD RX 6900 XT, kako bismo vam otkrili jesu li razlike između njih najmanje u zadnjih par godina, ili i dalje jedan "igrač" i dalje suvereno vlada GPU tržištem.

Iz novog broja izdvajamo:

Usporedni test: gaming laptopi

Što nam trenutno sredinom 2022. godine nude gaming laptopi? Testirali smo devet novijih gaming laptopa najpoznatijih proizvođača, uključujući najnovije modele s trenutno najbržim procesorima.

Cro Cube: Prvi hrvatski satelit u svemiru

Iduće godine u svemir će Falcon 9 raketom stići prvi hrvatski satelit, razvijen u suradnji slovačke tvrtke Spacemanic i hrvatske udruge A3.

DORS / CLUC 2022

Posjetili smo najstariju i najpoznatiju konferenciju otvorenih tehnologija u Hrvatskoj i saznali što se kuha na open source sceni.

Early Signals / Future Scenarios

Poslušali smo što ima za reći Leslie Shannon, cijenjena stručnjakinja koja već godinama uspješno predviđa tehnološke trendove.

Geforce 3080 Ti VS. AMD RX 6900 XT

U seriji rigoroznih testova, usporedili smo dvije moćne grafičke kartice suprotnih tabora kako bi pronašli novog miljenika gamera.

VIDI X: Povećajte broj ulazno-izlaznih pinova

Neki projekti zahtijevaju veći broj pinova nego ih imate na raspolaganju na samom VIDI X mikroračunalu.

Test: Zaunkoenig MK2

Inovativan i ekstravagantan gaming miš izrađen od karbonskih vlakana koji se odlikuje malom masom od 24 g i jedinstvenom ergonomijom.

Animafest 2022

Svjetski festival animiranog filma Animafest će se održati od 6. do 11. lipnja, a pravi hit ovogodišnjeg festivala su i dalje VR filmovi, koji privlače pozornost ljubitelje animacije, ali i impresivnih tehnoloških dostignuća njihovih autora.

PC PLAY: Vampire: The Masquerade Bloodhunt

Bloodhunt je poslastica koja dolazi kao krvavi desert svim ljubiteljima battle-royale žanra.

U novom broju ćete pronaći i obilje drugih tema, vijesti iz svijeta, regije i znanosti, Makovu kolumnu, recenzije pojedinačnog hardvera i dakako VIDI doktora koji odgovara na vaša pitanja.

VIDImo se!

Original Article

(Visited 5 times, 1 visits today)