VIDEO: Xperia 1 Mark II je prvi Sonyev 5G mobitel

0
32

Mada Sony nije imao priliku predstaviti svoje nove mobilne proizvode na MWC sajmu, to ne znači da je u potpunosti odustao od predstavljanja novih telefona.

Umjesto na key konferenciji u Barceloni, Sony je livestreamom predstavio Xperia 1 Mark II pametni telefon, koji dolazi da 21:9 6,5-inčnim 4K OLED HDR zaslonom, Dolby Atmos zvukom i 5G modemom, što znači da je prvi Sonyev mobitel s 5G-om.

No kako ne bi bio upamćen samo po 5G-u, Sony je sustav za snimanje svojeg novog telefona opremio tehnologijama posuđenim iz Alpha kamera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Stražnja trostruka kamera tako posjeduje tri 12 MP Zeissova objektiva. svaki prekriven Zeiss T anti reflektivnim pokrovom. To su glavni objektiv od 24 mm f/17 s kutom snimanja od 82 stupnja, jedan od 70 mm f/2.4 s 34 stupnja i jedan od 16 mm f/2.2 sa vidnim poljem od 124 stupnja. Sa stražnje strane je i četvrti 3D ToF senzor, dok se s prednje nalazi 8 MP f/2.0 selfie kamera s vidnim poljem od 84 stupnja.

CinemaWide 6.5-inčni 21:9 4K HDR OLED zaslon donosi creator mode posuđen iz Sonyeve CineAlta divizije za profesionalne kamere. Sony ne kaže kolika je frekvencija osvježavanja zaslona, no tvrdi da je motion blur tehno0logija ekvivalentna zaslonu od 90 Hz.

Telefon pokreće Snapdragon 865 5G SoC, a energiju mu pruža baterija od 4.000 mAh koja je po tvrdnji Sonya optimizirana algoritmima koji joj znatno produžuju trajanje, no ne navodi koliko.

Original Article