VIDEO: Učitavanje na PS5 10 puta kraće od PS4

Sony je prošli mjesec otkrio prve detalje o svojoj konzoli iduće generacije koju svi nazivamo PS5, mada to ime još nije službeno potvrđeno. Tako znamo da će koristiti treću generaciju AMD Ryzena s osam jezgri na 7nm Zen 2 arhitekturi te Radeon Navi GPU s podrškom za ray-tracing, a za pohranu će koristiti SSD koji će znatno ubrzati učitavanje igara.

Takashi Mochizuki iz WSJ-a, na svojem je Twitter profilu objavio video sa Sonyeve korporativne prezentacije u kojem se prezentira brzina učitavanja nove konzole u usporedbi s PS4.

Ukratko rečeno, učitavanje kompleksnih scena u igrama će na novoj konzoli trajati 10 puta kraće, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dakako ovo nije neka spektakularna stvar, jer svi koji smo na PC računalima s tvrdog diska prešli na SSD dobro znamo koje se ubrzanje dobije, ali smo ovu vijest odlučili objaviti isključivo stoga što želimo pratiti sve dostupne detalje u svim fazama razvoja nove Sonyeve konzole. Nadamo se da će iduće prezentacija ponuditi nešto konkretnije.

Original Article