VIDEO: Trailer Drone robot je budućnost kamiona

0
158

Hyundai je predstavio svoj projekt pod nazivom Hydrogen Vision 2040 koji donosi nove pogonske tehnologije koje se temelje na vodikovim ćelijama te uključuju sportski superauto s hibridnim vodikovim ćelijama od 650 konja, koji je razvijen u suradnji s partnerom, pogađate, hrvatskom tvrtkom Rimac Automobili.

No osim automobila, Hyundai na vodikov pogon namjerava pogoniti i kamione, koji uključuju i njegov konceptualni tegljač Trailer Drone, autonomni robot-kamion bez vozača za koji vjeruju da će jednog dana u potpunosti preuzeti cestovni teretni transport u čitavom svijetu.

Ovo neobično vozilo nema putničku kabinu, obzirom da nema vozača, a pogoni ga modularni sustav vodikovih ćelija kojima se napaja električni motor i može prijeći 1.000 km s jednim tankom vodika, po čemu je usporediv s postojećim transportnim sustavima velikih tegljača ili kako ih obično nazivamo, šlepera.

Drone Trailer će sadržavati senzore i računala pogonjena umjetnom inteligencijom, koja će mu omogućiti potpuno autonomnu vožnju, kao i suradnju s drugim Hyundaijevim robotima kamionima koja će se moći kretati u autonomnim konvojima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon dolaska na mjesto isporuke robe, Trailer Drone će se moći sam istovariti tako da se osovi na nage u stilu "transformera", što će također predstavljati veliku uštedu u ljudstvu pa će se vozači i istovarivači kamiona morati prekvalificirati u robotičare ako će htjeti sadržati posao u transportnoj firmi.

Ukoliko želite vidjeti čitavo predstavljanje Hydrogen Vision 2040 projekta koji uključuje nove motore s vodikovim gorivim ćelijama i spomenuti Vision FK koncept superautomobila koji se razvija u suradnji s Rimcem, pogledajte ovaj video.

Original Article