VIDEO: Top 5 najiščekivanijih RPG igara godine

0
34

RPG ili "Igre igranja uloga" (Role Playing Games) su jedan od najzastupljenijih i najpopularnijih žanrova u igraćoj industriji. Kao i svi drugi žanrovi i one su se podijelile u više podžanrova i načina igranja, pa u nekim imate više akcije i pucanja, u drugima su najvažnija stabla razvoja vještina i opreme, dok se neke više oslanjanju na žanr avanture.

Svima je zajedničko da kroz igru vodite jedan ili više likova i preuzimate njihove "uloge". Mnogi igrači ih najviše vole zbog svojih osebujnih priča, mada postoje i neke kojima su priče samo dekoracija za čiste borbe. U našem TOP 5 pregledu donosimo vam RPG igre koje već nekoliko godina stvaraju najveći hype u žanru, a trebale bi izaći tijekom ove nesretne "koronagodine".

Na žalost neke od njih imaju manje šanse da ih ugledamo 2020. jer već dugo nismo dobili nikakve nove informacije o njima, tako da je ovo više lista želja nego potvrđenih ovogodišnjih izlazaka. Iz tog razloga predlažemo vam na "izguglate" najavne video trailere, jer samo oni nude ponešto informacija o većini tih naslova.

1. Cyberpunk 2077

Developer: CD Projekt Red
Platforme: PC, PS4, Xbox One
Izlazi: 16. rujna 2020

CD Projekt RED je svoju popularnost stekao trilogijom Witcher, odličnim RPG naslovima koji su fanove držali godinama. Sada kada je trilogija došla kraju, developeri pripremaju izlazak još jednog velikog RPG naslova "otvorenog svijeta" pod nazivom Cyberpunk 2077. Igra je smještena u blisku budućnost svijeta koji je preplavljen pohlepom i kriminalom, a igrači će se naći u ulozi plaćenika s imenom V koji pokušava zaraditi lovu preuzimanjem neobičnih poslova kako bi na ulici stekao ugled koji će mu omogućiti pristup većim i bolje plaćenim "gažama", kao što možete vidjeti iz snimke gameplaya u ovom videu.

Razvojni tim igračima pruža kampanju u otvorenom svijetu koja omogućava da sami odlučuju kako izvršiti razne zadaće i misije, a postoji čitav niz dodataka i nadogradnji koje možete dodavati svojem liku prema vlastitom stilu igre. Igra će omogućiti i nekoliko različitih završetaka, pa čak i priča o podrijetlu glavnog lika, pa očekujemo obilje uzbudljivih sadržaja.

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel

Developer: Nintendo
Platforma: Nintendo Switch
Izlazi: 2020.

Jedna od ekskluziva koje zacijelo mora imati svaki korisnik Nintendo Switch konzole je nastavak frašize The Legend of Zelda Breath of the Wild s radnim imenom "Sequel" (nastavak), mada bi mogao glasiti i Breath of the Wild 2. Gamerima se obećava veliki otvoreni svijet i sloboda da idu gdje god im srce poželi, no Nintendo nakon predstavljanja najavnog trailera na prošlogodišnjem E3 sajmu nije otkrio gotovo nikakve informacije o igri. Ono što smo mogli vidjeti u traileru je da su Link i Zelda završili u nekim pećinama ispod Hyrulea gdje se nešto probudilo, no sve ostalo je zasad dobro skriveno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zasad nije poznato hoće li igrači i dalje imati mogućnost lutanja istim otvorenim svijetom iz prvog dijela ili će igra uključiti i neka nova područja kojima se prije nije moglo pristupiti. Izlazak igre ove godine je također pod znakom pitanja, pa ako do ljeta ne objave više podataka i nove trailere, ne bismo se kladili da ćemo novu Zeldu moći zaigrati prije Božića.

3. Tales of Arise

Developer: Bandai Namco Studios
Platforme: PC, PS4, XBO
Izlazak: 2020.

Prošlo je dugo vremena od kako smo dobili novu Tales igru, no Bandai Namco Entertainment vjeruje da će to promijeniti tijekom ove godine. Tales of Arise je idući punokrvni nastavak u kojem ćemo pratiti dvoje heroja koji dolaze s dva različita planeta. Jedan od njih je tehnološki napredan, dok je drugi srednjovjekovnog tipa. Heroji će zajedno krenuti na veliko putovanje o kojem još uvijek čekamo malo više detalja od strane developera, a u međuvremenu možete pogledati ovaj srcedrapateljni video trailer.

Ono što je poznato je da će ovo biti RPG s mehanikom borbe iz Tales franšize poznatim kao Motion Battle System, no možemo očekivati i neke nove manje promjene i mehaniku koja bi trebala unijeti malo dodatne svježine.

4. The Elder Scrolls VI

Developer: Bethesda Game Studios
Platforme: Nisu objavljene
Izlazak: 2020.

The Elder Scrolls serija igara započela je svoje haranje gaming svijetom još davne 1994. godine i ne posustaje do današnjih dana. Nakon što je Bethesda izdala nekoliku ekspanzijskih paketa The Elder Scrolls V: Dawnguard, The Elder Scrolls V: Hearthfire i The Elder Scrolls V: Dragonborn koji su se kasnije objedinili u izdanju The Elder Scrolls V: Skyrim Legendary Edition, fanovi su počeli žuditi za punokrvnim nastavkom The Elder Scrolls VI. Na E3 sajmu 2018. Bethesda je potvrdila da se "šestica" nalazi u izradi i trebala bi izaći nakon Starfielda, koji je također jedan od velikih RPG projekata kompanije za ovu godinu i povodom toga su izdali ovaj video.

U ovom trenutku još nije poznato kako napreduje rad na obje igre, no nadamo se da ćemo uskoro čuti ponešto detalja koji su trebali biti objavljeni na ovogodišnjem E3 sajmu koji je otkazan zbog dobro poznatih razloga.

5. Starfield

Developer: Bethesda Game Studios
Platforme: Nisu objavljene
Izlazak: 2020.

Kao što ste mogli vidjeti iz najava prve 4 najiščekivanije RPG igre, osim Cyberpunka 2077, za niti jedan od ostalih naslova nema previše poznatih detalja koji su, vjerujemo, trebali biti objelodanjeni na E3 sajmu koji se trebao održati od 9. do 11. lipnja ove godine.

Mada je sajam otkazan, mislimo da će izdavači i developeri oko tog termina održati predstavljanja svojih naslova, među kojima će biti i Starfield, svemirski RPG, za koji je Bethesda rekla da će ponuditi potpuno novi način igranja ali će "sadržavati mnoge elemente i DNK iz njezinih prijašnjih naslova dobro poznatih fanovima", na što baš i ne sugerira ovaj najavni trailer.

Ono što je poznato je da će Starfield, baš i kao The Elder Scrolls VI, biti isključivo single player igra s jakom pričom, jer su to developeri već potvrdili, dok je sve ostalo nepoznanica. Svemirska igra od autora Elder Scrollsa jako golica našu gamersku maštu i jedva čekamo da vidimo što su zakuhali.

Original Article