VIDEO: TCL predstavio Wearable i Scrolling zaslone

0
119

TCL je na virtualnom CES 2021 sajmu nastupio s velikom količinama novih proizvoda i tehnologija, od pametnih telefona, tableta i televizora, pa sve do perilica rublja i robotskih usisivača, no moramo priznati da su nas posebno privukle dva „specijalna“ proizvoda.

Jedan od njih je savitljivi 17-inčni Printed OLED Scrolling Display, odnosno zaslon sa savitljivim ekranom koji je smješten u oblik koji podsjeća na antičke svitke. To znači da ćete u budućnosti imati mogućnost da ne uzlet nosite zaslon koji će biti u obliku štapića, pa kada poželite gledati TV, filmove, ili ga spojiti na pametni telefon ili mini računalo, samo ga razmotate i uživate u velikoj kvalitetnoj slici, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zaslon koji razvija TCL-ova podružnica TCL CSOT, za sada se nažalost nalazi u ranoj fazi prototipa i nije poznato hoće li se i kada pojaviti na tržištu, jer za sada još nemaju nikakav timeline za njegovu komercijalnu produkciju.

Drugi posebno interesantni TCL-ov prizvod su Wearable Display naočale. Za razliku od Scrolling zaslona, u ovom se slučaju radi o konkretnom proizvodu, koji će na tržište stići još tijekom ove godine.

Ukratko rečeno TCL Wearable Display su naočale u koje su ugrađeni dual 1080p Full HD micro OLED zasloni. Valja naglasiti da ovo nisu pametne naočale tipa Google Glassa, već zaslon koji vam omogućuje da na bilo kojem mjestu gledate sliku iz različitih izvora poput pametnih telefona, tableta i računala koja će vam djelovati poput 140-inčnog zaslona koji gledate s 4 metra udaljenosti.

Uz gustoću piksela od 49 PPD, imat ćete oštar i živi prikaz te bez ikakvih problema koristiti naočale za primjerice gledanje filmova i gaming. Nadamo se da ćemo imati priliku isprobati kako je posmicati 20.000 čudovišta u Serious Samu uz pomoć TCL Wearable Display naočala koje će nam dovesti mrsko epsko zlo pred zjenice.

Original Article