VIDEO: Tajna proizvodnja svestranih kućnih robota

0
104

Tvrtku Dyson svi znamo kao proizvođača visokokvalitetnih usisivača, no ona se bavi i razvojem daleko složenijih robotskih sustava koji će imati višestruke mogućnosti obavljanja kućanskih poslova, što znači da će vam prati posuđe i rublje, pospremati igračke s poda, čistiti namještaj i činiti brojne druge stvari, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dyson je za razvoj savršenih robotskih kućnih pomagača zaposlio 250 robotičara, a u planu mu je zaposliti još 700 u idućih 5 godina.

Jake Dyson, CEO tvrtke, rekao je da robotika ima svijetlu budućnost u kojoj će štedjeti ljudima vrijeme, obavljanjem brojnih poslova umjesto njih i poboljšavanjem njihovog svakodnevnog života.

"Ja sam roditelj i pola svog života provodim u čišćenju i pospremanju iza svoje djece, što je prilično zamorno" kaže Dyson i dodaje da je proteklih 20 godina proveo u "borbi" protiv prašine na podu, no istovremeno je radio i na nekim potpuno drugačijim robotskim sustavima, koji se razvijaju "tajno" u njegovoj tvornici Hullavington Airfield u Wiltshireu.

Mada detalje o novim robotima ne želi otkrivati, CEO tvrtke kaže da roboti između ostaloga mapiraju sav namještaj, predmete, posuđe, igračke u 3 dimenzije, što im omogućuje potpunu svjesnost o svijetu unutar vaše kuće ili stana.

Original Article