VIDEO: Svemirska znanost za djecu

0
42

Njegovo ime je Paxi. On je istraživač s drugog planeta. Parkirao je svoj svemirski brod u orbitu i spustio se na Zemlju padobranom kako bi upoznao našu djecu. Njegov planet kruži oko zvijezde koja nije predaleko od naše pa se može reći da smo susjedi. Stigao je na Zemlju kako bi djeci pomogao da nauče čim više o svemiru ali i o svojem vlastitom planetu.

Ukratko rečeno, ako vam je već dosadilo gledati da vaši klinci od jutra do mraka samo luduju po kući i gledaju crtiće, možete ih zabaviti nečim korisnim, odnosno pružiti im priliku da uče o svemirskoj znanosti na zabavan način uz pomoć Paxija i specijalne stranice Europske svemirske agencije pod nazivom ESA Kids na koju možete doći putem ove poveznice.

Na žalost hrvatski se ne nalazi među 6 ponuđenih jezika, ali je to odlična prilika da se i roditelji malo zabave i nauče nešto što nisu znali o svemirskim istraživanjima dok objašnjavaju djeci što su to egzoplaneti, kako sagraditi kuću na Mjesecu, kako radi raketa i kako se uključiti u Mission X, program treninga za astronaute kroz brojne video filmove, crtiće s Paxijem, predavanja prilagođena djeci i drugim zabavnim i edukativnim sadržajima.

Jedan primjer takve "lekcije" o Mjesecu možete vidjeti u ovom videu.

Čuli smo nedavno da je prvi čovjek koji će hodati Marsom već rođen. Možda je to vaš klinac?

Original Article