VIDEO: Suradnja različitih logističkih robota

0
1

Tvrtka Boston Dynamics koja nam je najpoznatija po svojim naporednim dvonožnim i četveronožnim robotima Atlasu i Spotu. osim "terminatora" razvija i robote namijenjene za konkretne poslove pod nazivom Handle koji mogu podizati razne terete, raznositi ih po tvorničkim skladištima i slagati. U svojem najnovijem priopćenju Boston Dynamics kaže kako je u suradnji s tvrtkom OTTO Motors koja proizvodi industrijske robote, započela sa testiranjem suradnje između Handlea i robotiziranog nosača paleta pod nazivom OTTO AMR koji neodoljivo podsjeća na hrvatske logističke robote koje proizvodi naš Gideon Brothers.

To znači da roboti koji dolaze od različitih proizvođača i dizajnirani su za različite poslove sada surađuju u skladištu distribucijskog centra Otto Motorsa. Handle u skladištu uzima robu i donosi je do OTTO AMR-a koji je odvozi na zadanu destinaciju, a potom je drugi Handle istovaruje i slaže, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Sada nam je lako zamisliti kako će u skoroj budućnosti izgledati skladišta velikih distribucijskih tvrtki, u kojima će sve dosadne i teške poslove obavljati roboti raznih tipova i namjena.

Ideja Boston Dynamicsa je razviti kompletnu flotu logističkih robota koji će preuzeti sve takve poslove i omogućiti brže rukovanje i distribuciju robe.

Demonstraciju robotiziranog skladišta Boston Dynamics i OTTO će održati na najvećem sajmu lanaca opskrbe i automatizirane proizvodnje i distribucije MODEX 2020 koji bi se trebao održati od 9. do 12. ožujka u Atlanti, ukoliko ga ne otkažu zbog koronavirusa.

Original Article