VIDEO: Spektakularni kampus gaming industrije u Novskoj

0
34

Inkubator PISMO poslao je svu dokumentaciju vezanu uz projekt izgradnje Kampusa gaming industrije u Novskoj Ministarstvu gospodarstva, potrebnu za Prijavu za proglašenje projekta strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Ukratko rečeno, ovaj veliki projekt pretvaranja Novske u najveći regionalni centar gaming industrije (i jedan od najvećih u Europi i svijetu), o kojem smo pisali u našoj Cool priči u Vidiju, napravio je veliki iskorak prema realizaciji.

Ugovorom se Grad Novska obvezuje ishoditi idejno rješenje i osigurati zemljište za gradnju u Poduzetničkoj zoni Novska, a JU Regionalni koordinator obvezuje se izraditi glavni projekt i ishoditi građevinsku dozvolu.

Idejno rješenje Centra gaming industrije je gotovo te je predano naručitelju Gradu Novskoj, a pored toga, izradili su i novi trailer idejnog rješenja kampusa koji možete pogledati u ovom videu.

Mario Čelan, direktor inkubatora PISMO obavijestio nas je kako trenutno pripremaju DON dokumentaciju za nadmetanje za glavni projekt Centra gaming industrije, te očekuju kako će natječajnu dokumentaciju završiti vrlo brzo, a potom i objaviti natječaj sukladno zakonskim rokovima vezanim za javnu nabavu velike vrijednosti.

Drugim riječima, gaming industrija će dobiti jednu veliku visokoškolsku ustanovu, game-development startupi prostor za izradu i testiranje igara na najsuvremenijoj opremi u svijetu, a gameri veliku arenu za eSports natjecanja!

Original Article