VIDEO: Sharp misli da su 2 notcha bolja nego 1

Notch ili kako su ga neki kod nas preveli "zub", kojeg je prvi izmislio Apple u svojem iPhoneu X jedan je od popularnijih razloga za prepirke korisnika pametnih telefona na internetu. Svima kojima notch predstavlja kost u grlu nikako se neće dopasti Sharpov telefon Aquos R2 Compact, čiji je 5,2-inčni zaslon prorezan s jednim zubom gore i jednim na donjem dijelu.

Gornji prorez je urezan zbog prednje kamere od 8 MP, a donji za čitač otiska prsta. Zahvaljujući tom dizajnu telefon je prilično tanak, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Što se hardvera i performansi tiče, telefon spada u gornju srednju klasu, pa sadrži 120 Hz IGZO zaslon razlučivosti 2.280 x 1.080 piksela, Snapdragon 845 procesor, 4 GB RAM-a, 22,6 MP f/1.9 stražnju kameru i 64 GB pohrane proširive microSD karticom, dok mu energiju pruža baterija od 2.500 mAh.

Uređaj bi trebao stići na japansko tržište u siječnju 2019., a kako Sharp rijetko izdaje telefone u drugim dijelovima svijeta, dosta je teško očekivati da ćete s 2 notcha uživati u našim krajevima. Jedino nas malo strah ako se drugim proizvođačima dopadne ova ideja.

Original Article