VIDEO: Samsung predstavlja stalak koji popravlja držanje

Početak godine je u tehnološkom svijetu kao i uvijek rezerviran za CES sajam u Las Vegasu, gdje bi zapaženu ulogu trebao imati Samsung od kojeg se očekuje mnoštvo zanimljivih proizvoda među kojima najviše zanimanja privlači Galaxy S10 telefon koji bi trebao doći s 5G modemom i savitljivim preklopnim zaslonom koji ga pretvara u mini tablet.

Mada Samsung još ne otkriva detalje o novom flagship telefonu pa se očekivanja i dalje temelje isključivo na glasinama, njegov C-Lab laboratorij već izlazi sa zanimljivim prototipima, pa će tako predstaviti i stalak za monitor pod nazivom Girin koji ima ulogu da vam poboljša držanje i time održava kralježnicu u najboljoj formi.

Stalak posjeduje kameru koja vas stalno gleda dok sjedite ispred monitora i umjetnu inteligenciju koja prepoznaje vaše nepravilno držanje pa shodno tome neprimjetno podiže ili spušta zaslon, što će vas automatski natjerati da svoju glavu ili tijelo postavite u bolji položaj, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Taj bi vam stalak trebao vratiti ravno držanje i poštedjeti vas profesionalnih bolesti koje izaziva dugo sjedenje u lošem položaju, no koliko će biti zanimljiv korisnicima saznat ćemo kada ga dođemo u priliku isprobati. Dakako i kada saznamo cijenu.

Original Article