VIDEO: Ruska glumica i redatelj stižu na ISS

0
243

Kozmonaut Anton Shkaplerov, 5. studenog ove godine u svemir će Soyuz letjelicom u svemir povesti glumicu Yuliju Peresild i redatelja Klima Shipenka, koji će na ISS-u snimati scene za budući film pod nazivom Challenge, koji se snima u produkciji koju potpisuju Roscosmos, ruski Channel One i moskovski filmski studio Yellow, Black and White.

Ovaj trojac uspješno je prošao posljednje testove u Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centru u blizini Moskve, dok je kozmonaut Oleg Novitsky koji se trenutno nalazi na ISS-u za nekih 40 minuta uspješno premjestio "svoju" Soyuz MS-18 letjelicu s Rassvet doka na Nauka dok kako bi oslobodio Rassvet za prihvat "filmske" misije Soyuz MS-19, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ukoliko sve protekne u redu, Shipenko i Peresild će na ISS-u provesti tjedan i pol, snimajući scene za film Challenge, dok će Shkaplerov ostati na ISS-u sve do proljeća iduće godine.

Ruski Channel One radi i dokumentarni serijal o snimanju filma Challenge, a prvu epizodu koja između ostaloga pokazuje kako je provedena selekcija za astronaute među redateljima i glumcima za ovaj projekt možete pogledati na ovoj poveznici (na ruskom jeziku).

Shipenko i Peresild neće biti jedini astronauti amateri koji će ove godine stići Soyuzom na ISS, jer bi u prosincu na Međunarodnu svemirsku postaju trebali pristati japanski milijarder Yusaku Maezawa i video producent Yozo Hirano koje će dovesti kozmonaut Alexander Misurkin, u "turističkoj" misiji koja je prodana preko svemirske turističke tvrtke Space Adventures. Maezawa i Hirano su uplatili aranžman za 12 dana boravka na ISS-u, a zanimljivo je da je Maezawa bukirao i let oko Mjeseca Muskovim Starshipom, čije lansiranje je predviđeno za 2023. godinu.

Lansiranje filmske ekipe na ISS moći ćete pratiti u direktnom video streaming prijenosu putem ove poveznice.

Original Article