VIDEO: Rukavice s grijanjem skupile milijun kuna

Jeste li spremni za minuse? Meteorolozi najavljuju pad temperatura i prvi snijeg, a vi ste negdje zagubili drugu rukavicu? Umjesto da kupite nove rukavice nekog razvikanog skijaškog branda možete ih naručiti od kanadske tvrtke Candle Apparel koja je na Indegogo portalu uspješno "crowdfundala" rukavice i čarape s grijanjem na baterije i skupila za projekt više od milijun kuna.

Njihove rukavice vam mogu zagrijati ručice do 49℃, a uz to su rastezljive, otporne na vodu i snijeg te posjeduju površinu koja vam omogućuje rad na touch screen zaslonu telefona ili tableta, a litij-ionska baterija im može omogućiti grijanje ruku do 6 sati. Pored toga rukavice su prilično lijepo dizajnirane, a uz njih ćete uskoro moći naručiti i čarape koje će vam na isti način grijati stopala, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Grijanje ruku možete regulirati pomoću tri postavke – High, Medium i Low, odnosno do 40, 45 i 50℃, što će dakako utjecati na trajnost baterija. Proizvođač navodi da se rukavice mogu prati u perilici rublja a na Indiegogo portalu ih možete naručiti po cijeni od 669 kuna. Isporuke kreću 22. siječnja 2020., što znači da ćete ih moći koristiti već ove zime.

Original Article