VIDEO: Rimac predstavio proizvodnu liniju za C Two

0
84

Tvrtka Rimac Automobili predstavila je novu fazu razvoja C-Two električnog hiperautomobila – proizvodnu (ili produkcijsku) liniju koja je otvorena u novom proizvodnom pogonu tvrtke u Velikom Trgovišću.

Nova proizvodna linija podijeljena je u pet glavnih zona, počevši sa spajanjem svih nosača i pričvrsnih točki na monokoku. Dvoje ljudi u svakoj sljedećoj zoni zatim nastavlja izgradnju automobila po dio. Podsklopovi poput pogonskog sklopa, armaturne ploče ili prednjeg hladnjaka ugrađeni su izvan linije i isporučuju se kompletno za ugradnju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Iz Rimca kažu da će nova linija ubrzati proizvodnju C-Two prototipa za finalne crash testove koje je potrebno povesti zbog globalne homologacije vozila.

Nova proizvodna linija će omogućiti sklapanje jednog vozila za nekih 5 tjedana, čime će Rimac Automobili prepoloviti vrijeme proizvodnje, što bi u konačnici trebalo dovesti do mogućnosti izrade 4 serijski proizvedena automobila mjesečno kada proizvodna linija proradi punim kapacitetom.

Rimac automobili su do sada sklopili četiri rana prototipa C_Two, no za dovršetak faze testiranja i holologacije će ih trebati proizvesti još 13, nakon čega će izraditi još 10 takozvanih "pre-series" vozila, a većina njih bi trebala biti dovršena prije kraja ove godine.

Rimac kaže da će s novom proizvodnom linijom započeti s isporukama vozila kupcima 2021. umjesto 2020. godine kakav je bio plan uoči COVID-19 pandemije. Krajem ove godine saznat ćemo i konačno ime novog automobila i vidjeti finalni dizajn.

Original Article