VIDEO: Projiciranje očiju na Facebookove VR naočale

0
247

Facebook je predstavio projekt na kojem već radi duže vrijeme pod nazivom Reverse Passthrough VR, u kojem je glavna stvar da se na vanjska stakla VR naočala projiciraju oči korisnika, što će iskustvo korištenja učiniti manje izolacijskim i dodati novu društvenu komponentu.

To znači da je njegov istraživački laboratorij razvio nekoliko prototipova VR naočala, kojima je zajedničko da s vanjske strane posjeduju ekrane na koje se projiciraju oči korisnika u realnom vremenu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Facebook kaže da je ideja omogućiti društvenu "su-nazočnost" između ljudi koji mogu ali ne moraju biti uključeni u isto iskustvo virtualnog svijeta.

Navode da njihov novi prototip uključuje namjensku optiku, elektroniku, softver i druge tehnologije kako bi se moglo dobiti realistična 3D lica.

Kada korisnik VR headseta poželi vidjeti stvarni vanjski svijet, zaslon kreira iluziju koja drugim ljudima djeluje kao da gleda kroz debela stakla jer vide njegove oči.

Tehnologija je za sada isključivo eksperimentalna, a obzirom da uključuje hrpe kabela daleko je od samostojećeg headseta, dok facijalni renderi još nisu potpuno realistični.

Facebokov istraživački laboratorij koncept namjerava predstaviti na ovogodišnjoj SIGGRAPH konferenciji za računalnu grafiku.

Original Article