VIDEO: Prijavite se za vjenčanje na rubu svemira

0
223

Privatna američka svemirska tvrtka Space Perspective već je započela prodavati letove luksuznim stratosferskim kapsulama koje će omogućiti ljudima uživanje na visini od 30.500 m od Zemlje, ili kako to oni kažu "na rubu svemira".
Kapsule će na tu visinu dovoditi veliki baloni na helij, a čitav let će trajati oko 6 sati.

Za razliku od drugih sličnih projekata koje smo već imali prilike vidjeti, Space Perspective je u travnju ove godine već održao prvi testni let bez posade, kada je balon veličine nogometnog igrališta uspješno doveo kapsulu Neptune One do visine od 22 km.

Luksuzna kapsula koje će prevoziti do 8 putnika u stratosferu sadržavat će brojne sadržaje za ugodni boravak ljudi, uključujući sanitarni čvor, bar, WiFi i brojne velike prozore kako bi mogli uživati u veličanstvenom pogledu u 360 stupnjeva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Space Perspective kaže da je već rasprodao sve letove za 2024. godinu kada će krenuti prvi komercijalni letovi, pa se putnici mogu predbilježiti tek za 2025. godinu.

Mada cijena leta za jednu osobu iznosi 125.000 dolara, tvrtka kaže da postoji veliki interes među korporativnim klijentima, organizatorima rođendana i drugih slavlja, a zaprimili su čak i upite za organizaciju vjenčanja.

Ako se planirate vjenčati 2025. godine na visini od 30 km i uživati u veličanstvenom pogledu na Zemlju tijekom ceremonije, prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Original Article