VIDEO: Pretvorite analogni fotić u digitalni

0
41

Jedan japanski startup iz Osake, na Kickstarteru je pokrenuo crowdfunding kampanju za sustav pod nazivom Digi Swap koji vam doslovce omogućuje da svoju staru analognu kameru pretvorite u digitalnu.

Kako bi to bilo moguće morat ćete nabaviti Digi Swapov patentirani adapter i koristiti prateću aplikaciju, uz čiju pomoć ćete za snimanje koristiti optiku, objektive i značajke svojeg analognog fotića, dok će se slike pohranjivati na memoriju vašeg pametnog telefona koji ćete spojiti u ovaj neobični "setup".

"Preeksponiranost, podeksponiranost, izvan fokusa, objekt koji ste fotografirali je napola izrezan ili čak nedostaje… Ovo je uzbuđenje i iščekivanje nepoznatog koje traje sve dok se film ne razvije i to je ono što kamere s filmom čini tako jedinstvenim i zabavnim", navodi Digi Swap u opisu ovog projekta.

Također kažu da Digi Swap "donosi iskustvo snimanja analognom kamerom bez kupnje filmova ili modificiranja, a svoje fotografije možete vidjeti odmah. Kako bismo zadržali funkcionalnost originalne kamere s filmom, razvili smo patentiranu aplikaciju koja radi u sprezi sa zatvaračem, fokusom i otvorom blende".

Kako to funkcionira možete vidjeti u ovom videu.

Ako vam se ovo čini zanimljivim i spremni ste uložiti 188 dolara koliko traže za Digi Swap na crowdfunding platformi, možete ga naručiti putem ove poveznice, a isporuke se očekuju u kolovozu ove godine.

Nažalost, Digi Swap je zasad dostupan samo za Appleove iPhone telefone i nije poznato hoće li se pojaviti inačica za Android uređaje.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)