VIDEO: Predstavljena Xbox Series X konzola

0
15

Na svečanoj dodjeli nagrada The Game Awards 2019 Microsoft je predstavio igraću konzolu nove generacije koja više ne nosi kodno ime Xbox Project X, već se sada zove Xbox Series X, a trebala bi stići na tržište kroz točno godinu dana, odnosno uoči božićnih praznika 2020., kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kao što možete vidjeti na naslovnoj slici, novi Xbox je dizajniran potpuno drugačije od postojećih konzola, s kvadratnom bazom i predstavlja uspravni kvadar, a širina mu nije puno veća od kontrolera koji djeluje jako slično onom za Xbox One, dok mu je jedina primjetna razlika share gumb u sredini koji će vam omogućiti da jednim pritiskom dijelite svoje blistave gaming trenutke s prijateljima.

Microsoft kaže da je ovaj izgled nove konzole spoj dizajna i funkcionalnosti, pa se u razvoju vodilo puno brige oko toga da osim što djeluje lijepo, istovremeno ima dobro riješen protok zraka zbog hlađenja, nisku razinu buke i da se u njega može uglaviti top hardver koji će performanse podići na dosad neviđenu visoku razinu.

Kad već govorimo o hardveru, poznato je da će nova konzola sadržavati NVMe SSD i GDDR6 RAM memoriju, AMD Zen 2 procesor i najnoviju generaciju AMD RDNA arhitekture, a Xbox Series X GPU grafika dolazi s VRS (Variable Rate Shading) tehnologijom koja se omogućiti developerima razvoj igara koje će dobro iskoristiti brzine SSD-a i kako kažu, "praktično eliminirati vremena učitavanja i pružiti igračima brži ulazak u gameplay nego ikada prije".

Pored toga Microsoft kaže da će konzola omogućiti 4K igranje na 60 do maksimalnih 120 fps te da će imati i "8K mogućnosti", a vizualijama će uvelike pomoći "hardverski ubrzan ray tracing".

Što se igara tiče, do sada nam je već bilo poznato da ćete prilikom izlaska konzole moći zaigrati Halo Infinite, a na Game Awardsu je predstavljen i trailer Xbox Series X ekskluzive Senua’s Saga: Hellblade II, koji je izrađen u "in game engineu". Moramo priznati da ova RPG igra djeluje doista impresivno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Microsoft je najavio da će puno više detalja i naslova koji će iskoristiti moćan hardver nove konzole predstaviti 9. lipnja 2020. na E3 sajmu u Los Angelesu.

Original Article