VIDEO: Pogledajte kako vozi Leteći Cadillac

0
63

Do sada smo već imali prilike vidjeti brojne koncepte i prototipe letećih taksija koje razvijaju poznati proizvođači cestovnih vozila, no vjerujemo da će posebno odjeknuti ime Cadillac, brand luksuznih automobila koji se nalazi u sastavu General Motorsa.

GM je na CES-u predstavio koncept Cadillac eVTOL, električni leteći taksi koji dolazi u obliku osobnog letećeg drona i ni po čemu ne podsjeća na luksuzne limuzine kakve je Elvis Presley poklanjao svojim prijateljima.

Mada se radi samo o konceptu, GM jasno iskazuje svoju želju da se uključi u biznis leteće taksi službe, koja će nas prevoziti u predstojećim godinama (desetljećima) i u potpunosti promijeniti svijet transporta kakav danas znamo.

Mada o "hardveru" letjelice nije otkrio previše detalja, GM kaže da će novi Cadillac imati četiri dual rotora koji će raditi na pogon baterije od 90 kWh i moći će letjeti brzinom od 90 km/h, a zasad razvijaju model koji će moći prevoziti samo jednog putnika, kao što možete vidjeti u ovom videu.

GM u posljednje vrijeme puno napora ulaže u tranziciju proizvodnje na električna vozila, pa je pitanje hoće li imati vremena i novca za paralelni razvoj letećeg Cadillaca, no možda na idućem CES-u predstave funkcionalni prototip koji će u post-Covid vremenima razvoziti posjetitelje (i novinare) s jedne na drugu press konferenciju. Baš je lijepo sanjati, zar ne?

Original Article