VIDEO: Pametni sat na pogon sunca i tjelesne topline

Matrix Industries je na ovogodišnjem CES sajmu lansirao svoj novi pametni sat namijenjen praćenju zdravlja i fitness aktivnosti Matrix PowerWatch 2, koji dolazi s mnoštvom standardnih značajki koje uključuju praćenje otkucaja srca i pretrčanih koraka, "always-on" zaslon u boji, vodootpornost do dubine od 200 metara, notifikacije i GPS za koji kažu da može izdržati čitavu maratonsku utrku, mada se ne zna vrijedi li to za Kenijce (cca 2h) ili rekreativce na Zagrebačkom maratonu (cca 4-5h).

No ono što je posebno zanimljivo kod ovog fitness sata je u tome što u potpunosti radi na obnovljivu energiju, odnosno na sunčeve zrake i toplinu koju generira tijelo korisnika, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zbog tih energetskih dodataka sat uz pomoć sunčeve energije i termoelektričnih komponenata postaje jako konkurentan drugim fitness satovima i narukvicama na tržištu poput Fitbitovih i Garminovih koji se diče malom potrošnjom energije, budući da se Matrix PowerWatch 2 teoretski ne bi trebao nikada dopunjavati vanjskim izvorima energije.

Što se softvera tiče, PowerWatch 2 radi s vlastitom fitness aplikacijom, no također podržava i Apple HealthKit, kao i Google Fit. Sat se zasad može prednaručiti putem Indiegogo portala po cijeni od 200 dolara, dok će mu cijena u dućanima iznositi 499 dolara.

Original Article