VIDEO: Novi lock screen je glavna stvar za iOS 16

0
108

Prema pisanju portala Mobil.hr, glavna stvar koju donosi novi Appleov mobilni operativni sustav iOS 16 nije podrška za Nintendo Switch kontrolere, već se ekipa iz Cupertina najviše busa u prsa novim lockscreen zaslonom. Bez obzira jeste li postavili statičnu ili "živu" pozadinu, fotografiju ili bilo što drugo, od sada možete mijenjati boju fonta, veličinu pa čak i nijanse.

Obavijesti će biti nešto diskretnije, i neće smetati pozadinama koje ste odabrali za zaključani zaslon. Također možete koristiti PhotoShaffle, za nasumično premještanje fotografija.

Poruke od sada možete uređivati tijekom slanja ili čak poništiti slanje poruke. Apple Wallet donosi pojednostavljen pristup kod autorizacije, a Apple Pay Later omogućuje da se kupnja podijeli na četiri jednaka plaćanja do šest tjedana razmaka (obroka).

Nadalje, poboljšane su Apple karte i proširene na dodatnih 11 država.

WatchOS 9 donosi 4 nova lica – Lunar, Playtime, Metropolitan i Astronomy. Aplikacija Workout dorađena je za prikaz više informacija i mjernih podataka, s novim i poboljšanim upozorenjima kod treniranja. U aplikaciji za praćenje sna uvedene su faze spavanja, što poboljšava analitiku.

Unaprijeđene su aplikacije za triatlonce i trkače. Praćenje rada srca detaljno je i prošireno, a rezultate možete isprintati i pokazati svome liječniku.

WatchOS 9 biti će dostupan za sve kompatibilne Apple satove kasnije ove godine.

Čitavu "key" konferenciju na WWDC 2022 na kojoj možete saznati i druge novosti koje je Apple predstavio možete pogledati u ovom videu.

Original Article