VIDEO: Novi Googleov održivi kampus Bay View

0
98

Google je konačno otvorio svoj kampus Bay View za zaposlenike, gotovo 10 godina nakon što je otkrio svoje početne planove za njega. To je prvi kampus koji je tvrtka sama razvila i definitivno ne izgleda kao tradicionalna uredska građevina. Jedna od prvih stvari koje ćete vjerojatno primijetiti, na primjer, jest njegov krov koji izdaleka izgleda poput zmajevih ljuski.

Ovaj dizajn "zmajeve kože" zapravo se sastoji od 90.000 srebrnih solarnih panela sposobnih za generiranje gotovo sedam megavata energije, ili do 40 posto energetskih potreba novih ureda. Vjetroelektrane u blizini također će osigurati energiju potrebnu za pokretanje potpuno električnog sjedišta koje ima dvije kuhinje opremljene električnom opremom umjesto plinom. Osim toga, kampus ima automatizirane sjenila za prozore koji puštaju puno prirodne rasvjete tijekom dana i ventilacijski sustav koji koristi 100 posto vanjski zrak, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U novom kampusu također se nalazi najveća geotermalna instalacija u Sjevernoj Americi koja će pomoći zagrijavanju i hlađenju kampusa bez upotrebe fosilnih goriva i smanjuje količinu vode koja se koristi za hlađenje za 90 posto. Ovaj geotermalni sustav koristi pumpe za apsorbiranje topline iz tla tijekom zime i za slanje topline u tlo ljeti.

Google je tek nedavno počeo prebacivati ​​svoju radnu snagu na hibridni raspored rada koji zahtijeva da zaposlenici rade u njegovim uredima nekoliko puta tjedno. Prirodna rasvjeta, zelenilo i široki otvoreni prostori Bay View HQ-a mogli bi olakšati prijelaz ljudima koji su u posljednje dvije godine radili od kuće.

Original Article