VIDEO: Novi dron na ionsku propulziju

0
129

Ionska propulzija se već pokazala učinkovitom za pogon letjelica u svemiru, no na Zemlji je situacija drugačija jer je za letenje potreban znatno veći potisak i više energije.

Tvrtka Undefined Technologies vjeruje da se nalazi na dobrom putu razvoja komercijalnog drona na ionsku propulziju koji će biti energetski učinkovit i u uvjetima Zemljine gravitacije, pa bi u lipnju trebala predstaviti novi dizajn svojeg Ventus drona pod nazivom Ventus Silent, koji koristi tvrtkinu Air Tantrum tehnologiju, o kojoj još nisu spremni otkriti previše detalja.

Prva generacija njihovih dronova nije mogla ostati predugo u zraku i stvarala je popriličnu buku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Novi Ventus Silnet prototip će biti znatno tiši i neće stvarati buku veću od 70 decibela, za što kažu da je već usporedivo s dronovima na propelere.

Prvi prototip je stvarao 90 decibela buke i letio samo 25 sekundi, što znači da je tvrtka morala razviti nešto novo kako bi omogućila da dron ne bude glasniji od primjerice DJI Mavica, kao i da troši manje pogonske energije, no zasad ne kažu ništa kako to misle postići uređajem koji već sada nema nikakvih pokretnih dijelova.

Tvrtka također zasad ne iznosi nikakve podatke o dometu ionskog drona, kao ni o visinama do kojih će moći poletjeti, što znači da je još puno nepoznanica u igri, no pričekat ćemo idući prototip.

Original Article