VIDEO: Nasilno otkrivanje tajni M2 MacBooka

0
90

Ekipa s Max Tech kanala na YouTubeu, odlučila je detaljno istražiti Apple M2 MacBook, koji se u prodaji nalazi tek nekoliko dana. Kako bi razotkrili sve Appleove tajne u dizajnu, hardveru, hlađenju, memoriji, napravili su takozvani "teardown" video, za što su se poslužili obiljem alata i napravili sve ono što vam kao kupcu nije dozvoljeno ukoliko ne želite izgubiti garanciju.

Novi Appleov Macbook s M2 ARM procesorom je doista odlično složen, a posebno nas je impresionirala mala i tanka matična ploča na koju su milimetarskom preciznošću ugrađene gotovo sve važne hardverske komponente, zahvaljujući kojima ovaj uređaj donosi 18 posto poboljšanja performansi CPU-a i oko 25 posto bolju grafiku. Dakako, većinu poboljšanja donosi M2 procesor, no odličan je mali NAND SSD koji mu pruža memoriju za pohranu, a tu je i USI modul, za koji pretpostavljaju da predstavlja WiFi čip s Ultraširokim pojasom ugrađenim u glavni WiFi čip, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Apple ja za sada lansirao dva uređaja s novim M2 procesorom, M2 MacBook i M2 MacBook Pro modele, a kasnije tijekom godine bi trebao lansirati nove. Također se očekuje da će uskoro predstaviti snažnije Macove s malo nadograđenim M2 procesorima.

Novi M2 MacBook Air (osnovni model) je u SAD-u dostupan po cijeni od 1.199, a ako želite model s 24 GB RAM-a i 2 TB pohrane morat ćete platiti 2.499 dolara.

Original Article