VIDEO: Monitor koji se okreće zajedno s igrom

0
37

Sjećamo se kada smo prije par godina imali priliku u Vidilabu testirati Samsung Sero televizor koji se na pritisak gumba može okretati iz horizontalnog u vertikalni oblik kako bi bio zanimljiv Instagram i TikTok generaciji. Već tada smo pomislili kako bi bilo zgodno koristiti ga za gaming u igrama koje bi ga same okretale, primjerice u simuliranom okolišu bestežinskog stanja.

Samsung je sada odlučio nešto učiniti za gamere po tom pitanju pa je lansirao 55-inčni zakrivljeni Odyssey Ark monitor koji je već zbog same veličine prava zvijer u svijetu gaming zaslona.

Njegov Quantum Mini LED 1000R zakrivljeni zaslon dolazi s 4K rezolucijom, ima vrijeme odaziva od 1 ms i frekvenciju osvježavanja od 165 Hz, a radi na Tizen OS-u, što znači da na njemu možete koristiti brojne aplikacije poput YouTubea, Netflixa, HBO Maxa i Apple TV-a. Pored toga možete se zabavljati cloud igranjem putem platformi kao što su Xbox Cloud Gaming, Google Stadia i Amazon Luna.

No ono po čemu je ovaj monitor doista jedinstven je ugrađena značajka koju Samsung naziva Cockpit Mode, koja vam omogućuje da tijekom neke akcijske igre ili svemirske simulacije, zajedno sa slikom koja se sama okreće dok recimo letite između ostataka svemirske postaje, okrećete i čitav zaslon, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući toj značajki kojom sami upravljate Ark kotačićem na dodatnom daljinskom upravljaču, dobit ćete realistični osjećaj kao da se nalazite u kabini nekog borbenog lovca ili svemirske letjelice iz Star Warsa.

Za razliku od većine računalnih monitora, Samsung Odyssey Ark isporučuje se s dva daljinska upravljača. Jedan je tradicionalni, dok drugi uključuje navedeni ekskluzivni Ark kotačić. Ovaj daljinski je zapravo vaš komandni centar s tipkama ključnih funkcija i rotirajućim kotačićem koji će vam gaming doživljaj podići na neku novu razinu.

Odyssey Ark dolazi sa svim utorima i tehnologijama koje očekujete od gaming monitor, uključujući 4 HDMI 2.1 porta, HDR i VRR te vršnom svjetlinom do 1.500 nita, a za dobar zvuk se brine moćna audio tehnologija koja uključuje Dolby Atmos.

Vjerojatno vam je jasno da sve ovo nećete dobiti za siću, pa budite spremni odriješiti kesu i za Odyssey Ark istočiti 3.500 dolara ili oko 26.208 kuna.

Original Article