VIDEO: Moćni izdržljivi električni motocikl

Švedski proizvođač električnih motocikala CAKE predstavio je svoj prvi cestovno legalni motocikl Kalk& koji će službeno biti lansiran u ožujku ove godine kada će mu biti objavljene specifikacije i cijena.

Motocikl je neka kombinacija offroad cross enduro motocikla i gradskog motocikla, izuzetno je dobro zaštićen od udaraca, vode i prašine, dok mu je dizajn čisti minimalizam jer je švedskom proizvođaču bilo važno samo omogućiti performanse i udobnost, dok mu je izgled bio u drugom planu, pa se nisu previše potrudili oko ušminkavanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Motocikl djeluje poput (nelegalnog) blizanca Kalk OR motocikla koji je lansiran u siječnju prošle godine, a dolazi s motorom od 7-14 kilovata, baterijom od 2,6 kWh, aluminijskom ramom, dijelovima šasije od ugljičnih vlakana, tri moda vožnje i brzim punjačem koji omogućuje da ga napunite do kraja za samo 2,5 sata. Dok je Kalk OR u stanju postići maksimalnu brzinu od 46 km/h, Kalk& bi trebao juriti do stotke, uz autonomiju do 80 km s jednim baterijskim punjenjem.

Obzirom da se Kalk OR prodaje po cijeni od 13.000 dolara, za očekivati je da ni Kalk& neće biti jeftin električni motocikl, pa bi mu cijena mogla iznositi i do 20.000 dolara.

Jasno je da za te novce možete kupiti više nego solidan auto, ali vjerujemo da će se naći zainteresiranih bajkera koji će biti spremni istočiti toliko love da uživaju u nečujnoj jurnjavi makadamom i cestom.

Original Article