VIDEO: MIDI sekvencer maskiran u kalkulator

0
177

Tvrtka Retrokits lansirala je svoj novi gadget RK-008 koji izgleda poput džepnog kalkulatora, no zapravo predstavlja punokrvni MIDI kontrolni centar. U njemu se nalazi 8-kanalni MIDI sekvencer i snimač (recorder), jednostavni step sekvencer, kao i metronom koji će vam pomoći da ostanete u tajmingu sa svojim instrumentima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Svaki track se može snimati na više kanala, što vam omogućuje da upravljate s više uređaja s jednog tracka, a to ostavlja 8 drugih otvorenih za dodatne uređaje i instrumente.

RK-008 posjeduje dva MIDI inputa i 2 outputa, plus dedicirani sync port. Trackovi se mogu dodijeliti jednom ili oba outputa, što je korisno ukoliko primjerice imate ritam mašinu koja zahtijeva da se svaki instrument nalazi na zasebnom kanalu.

Retrokits se u razvoju ovog uređaja vjerojatno prilično zabavljao, kada je odlučio sve ove značajke ugraditi u gadget koji podsjeća na "digitron" iz osamdesetih, što je, iskreno rečeno, glavni razlog zbog kojeg smo ga uvrstili u naše vijesti.

Zasad još nije poznato kada će se Retrokits RK-008 naći u prodaji i po kojoj cijeni.

Original Article